6 mei 2020

UITGESTELD 19-22 oktober ’20: Saudi Agriculture

UITGESTELD naar 18-21 oktober 2021: informatie over de nieuwe editie volgt snel inclusief NL paviljoen!

De Saudi Agriculture is één van de grootste B2B landbouw beurzen in Saudi Arabië/ het Midden-Oosten die jaarlijks plaatsvindt. Op de beurs staan ruim 380 exposanten en zij wordt bezocht door ca. 16.000 bezoekers. Deze beurs biedt de uitgelezen kans om met uw producten of diensten in contact te komen met nationale en internationale experts/kopers op het gebied van landbouw apparatuur- en producten, pluimveehouderij, waterhuishouding, biologisch voedsel en voedsel productie- en verpakkingen.


Waarom het Midden-Oosten/Saudi Arabië?

De Saoedische overheid werkt aan maatregelen om de landbouw in het land minder waterafhankelijk te maken. Denk daarbij aan waterbesparende technieken en de toepassingen van zoutwaterlandbouw. Ook gesloten kassystemen moeten een oplossing bieden voor de enorme waterschaarste die het land kent.

Het Koninkrijk van Saoedi-Arabië neemt het overgrote merendeel van het Arabisch schiereiland in beslag. Waterschaarste is hier een groter probleem is dan in aride / woestijngebieden elders ter wereld. Ondanks het feit dat slechts 1% van het Saoedische land geschikt is voor landbouw, is het land tegenwoordig een van de grootste landbouwproducenten in de regio. De Saoedische overheid doet er nu ook alles aan om de aquacultuur te promoten (bv. visteelt). Dat geldt ook voor de productie van schaaldieren en algen met als doel de totale productie daarvan te hebben verdriedubbeld in 2020. Recent kondigde de overheid aan subsidies te verlagen voor veevoeder in veeteelt en melkveehouderij ten gunste van eiwitproducten. Ook werd besloten de productie van veevoeder überhaupt te verbieden. De Saoedische overheid kwam verder met een initiatief om gezuiverd afvalwater toe te staan voor gewasirrigatie. Ten slotte heeft het ministerie aangekondigd waterafname uit diepwaterputten te monitoren, en staan er vanaf nu straffen op overmatig gebruik.

Het water-in-landbouw-dilemma in Saoedi-Arabië vraagt om een aanpak met gezamenlijke betrokkenheid van burgers, het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid. Maatregelen zouden moeten plaatsvinden op technisch, sociaal en politiek niveau en op bestuursniveau. Alle betrokken partijen moeten bij deze benadering toezeggingen doen. Hierop anticipeert de Nederlandse ambassade door met Nederlandse expertise te focussen op beleid, bewustzijn, introductie van technologieën en buitenlandse investeringen.

Meer weten of inschrijven?
Vraag de mogelijkheden voor deelname aan bij Daan Busscher of via 033 4330131.