Onze diensten

Exportondersteuning door de Nederlandse Export Combinatie

De Nederlandse Export Combinatie (NEC BV) geeft exportadvies en exportondersteuning aan ondernemers die hun internationale activiteiten willen opzetten of uitbreiden. Daarnaast organiseert de NEC diverse collectieve activiteiten als handelsmissies, beursdeelnames, Holland Paviljoens en bijeenkomsten om de internationale handel van het Nederlandse bedrijfsleven te stimuleren. De NEC organiseert deze collectieve activiteiten vaak in samenwerking met Ministeries, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Ambassades, onze lokale partners en brancheorganisaties. Middels individuele trajecten en het Starters International Business (SIB) traject geeft de NEC tevens exportondersteuning en advies en legt zij contact met bijvoorbeeld agenten en distributeurs. Deelname aan een individueel of collectief traject rondom internationaal zakendoen, is een goede gelegenheid om internationale activiteiten naar een hoger plan te tillen.

De NEC is opgericht in 1952 door ondernemers, voor ondernemers. Vanaf de oprichting heeft de NEC netwerken opgebouwd in diverse sectoren over de hele wereld. Het team van de NEC bestaat uit ervaren en enthousiaste adviseurs die zelf hun sporen in het internationale bedrijfsleven hebben verdiend. Door een praktische benadering en een groot netwerk heeft de NEC veel succesvolle internationale trajecten gerealiseerd.

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen neem dan een kijkje in de brochure of neem direct contact met ons op.

 

De Nederlandse Export Combinatie is in 1952 opgericht door ondernemers, voor ondernemers. De organisatie, die als stichting is opgericht, had als doel activiteiten op internationaal gebied te bevorderen. Zonder frequent vliegverkeer, internet en communicatie per e-mail was internationaal ondernemen ingewikkeld en tijdrovend. Met de Stichting NEC werd een collectieve benadering geopend om internationaal markten te kunnen betreden.

De man met de monsterkoffer
Om deze collectieve benadering vorm te geven is de NEC opgericht als één van de eerste organisaties in Nederland op het gebied van internationaal zakendoen. Het vinden van internationale partners voor de bedrijven, zoals agenten en distributeurs, was één van de kerntaken. Namens de NEC ging dan een ‘wereldreiziger’ naar een bepaalde regio met monsters en brochures van leden van de stichting. Dit was destijds hét moderne middel om buitenlandse markten te verkennen. Tijdens de reizen werden nieuwe contacten gelegd, producten gepresenteerd en kansen in de markt verkend. Hiervoor werd gebruik gemaakt van de netwerken van de NEC in deze landen. Door deze reizen groeide het netwerk van de NEC zowel nationaal als internationaal en waren er op het hoogtepunt 560 Nederlandse bedrijven bij aangesloten. De term “ik geloof in de man met de monsterkoffer” werd een algemeen begrip.

In de loop der jaren veranderden methodes van communicatie en transport en werd internationaal ondernemen op individuele basis voor meer bedrijven een optie. Ook nam de overheid een steeds bepalender rol in de exportbevordering in en ontplooide tal van initiatieven op dit gebied. In 2006 heeft de NEC daarom de overgang gemaakt van een stichting naar een private onderneming. Naast de collectieve activiteiten is de NEC zich sinds 2006 ook gaan richten op individuele trajecten. Daarnaast wordt nu in projecten veel samengewerkt met de Nederlandse overheid waardoor trajecten niet alleen door de bedrijven worden gefinancierd. Zo werken wij in dit kader samen met o.a. de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Ministeries, Nederlandse Ambassades en branche organisaties.

De combinatie van zowel collectieve als individuele exporttrajecten maakt dat de Nederlandse Export Combinatie tot op heden een begrip is in de exportondersteuning.

 

NEC-Logo-65jaar

 

 

 

65 jaar Nederlandse Export Combinatie (NEC)

In 1952 staken 4 ondernemers de koppen bij elkaar om samen hun exportkansen te vergroten. De Nederlandse Export Combinatie (NEC) werd opgericht. Via wereldreizigers werden voor de aangesloten bedrijven handelsreizen uitgevoerd om voor hen agenten, importeurs en distributeurs te vinden en marktinformatie in te winnen. Tot op de dag van vandaag is een wereldwijd netwerk van partners aanwezig in nagenoeg alle landen.

Met de komst van internet werden markten meer transparant en internationaal communiceren gemakkelijker. Ook werd van overheidswege tijdens handelsmissies matchmaking aangeboden. Vanaf 2007 is de NEC daarom met nationale en internationale partners gaan samenwerken (o.a. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Ambassades, internationale trade development boards). Naast de eigen activiteiten werden er vanaf toen ook activiteiten in opdracht uitgevoerd. Uitgangspunt werd het uitvoeren van projecten waarin de hoogst mogelijke toegevoegde waarde werd geboden aan de klanten door het samenwerken met zorgvuldig geselecteerde partners. Naast de initiatie en uitvoering van handelsmissies zijn de activiteiten van de NEC uitgebreid met de organisatie van Holland paviljoens en agentschappen van toonaangevende beurzen, individueel exportadvies en exportcursussen. Een enthousiast team van 12 personen geeft hier invulling aan.

Hieronder het beeldje van de NEC- “wereldreiziger”. Met de NEC-slogan uit die tijd: Ik geloof in de man met de monsterkoffer”.

IMG_2310
De man met de monsterkoffer

De NEC heeft een breed internationaal netwerk opgebouwd met lokale partners en overheden in bijna alle landen van de wereld. Binnen deze landen werkt de NEC ook vaak met sector specifieke partners, waardoor wij snel de juiste en meest actuele informatie naar boven kunnen halen.

Samenwerking staat hoog in het vaandel bij de NEC. Graag werken wij met partijen samen om de toegevoegde waarde van onze activiteiten voor de deelnemers zo hoog mogelijk te laten zijn. Dit betekent dat wij specialistische kennis en ervaring bij deze projecten inschakelen. Tot op heden heeft deze insteek een prettige en langdurige relatie met onze partners in zowel Nederland als het buitenland opgeleverd.

In Nederland werkt de NEC samen met en in opdracht van ambassades, ministeries, buitenlandse overheden, brancheorganisaties en Nederlandse bedrijven. De NEC is momenteel raamcontractant van RVO voor de uitvoering van inkomende en uitgaande handelsmissies en beursdeelnames.

Openstaande vacatures

Op dit moment hebben wij 1 vacature openstaan:
Bekijk de vacature voor (junior) Projectmanager

 

Stages
Wij hebben regelmatig stageplaatsen beschikbaar voor een meeloop stage of een afstudeer stage. Diverse start data gedurende het jaar zijn mogelijk. Neem contact op voor meer informatie.

De Nederlandse Export Combinatie organiseert handelsmissies om internationale handel te stimuleren. Voor de opzet en organisatie van een handelsmissie werkt de NEC vaak in samenwerking met of in opdracht van de Nederlandse overheid, de Nederlandse topsectoren of buitenlandse overheden. Daarnaast werkt de NEC vaak samen met brancheorganisaties, lokale partijen, ambassades, provincies en gemeenten ter exportondersteuning van Nederlandse of buitenlandse bedrijven.

Een overzicht van de komende handelsmissies vindt u onder ‘Aankomende handelsmissies’.

 

SIB-Missievoucher:
Voor de missies van de NEC is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk een missievoucher t.w.v. €1500 aan te vragen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Voor meer informatie over de missievoucher klik hier.

Overzicht verschillende handelsmissies

Wat kunnen onze handelsmissies voor u als bedrijf betekenen? Onderstaand is een overzicht te vinden van de verschillende handelsmissies die de NEC organiseert:

Een delegatie Nederlandse bedrijven bezoekt als collectief een buitenlandse markt. Er wordt zowel een collectief als een individueel programma opgesteld. Het collectieve programma bestaat vaak uit bedrijfs- of projectbezoeken in de sector, store checks, presentaties en netwerkmomenten. Het individuele programma kan bestaan uit matchmaking gesprekken met potentiële partners, bedrijfsbezoeken en bezoeken aan geselecteerde winkels.

Een delegatie buitenlandse bedrijven bezoekt als collectief de Nederlandse markt. Als Nederlands bedrijf kunt u tijdens dit bezoek in contact komen met de delegatieleden die interessant voor u zijn of de delegatie kan een bezoek brengen aan uw bedrijf. Vaak wordt er tijdens de missie een seminar georganiseerd over de kansen voor u in de betreffende markt.

Een delegatie bedrijven of organisaties uit een bepaalde sector bezoekt als collectief een bepaalde markt. Deelnemers aan deze missie willen zich oriënteren op een nieuwe markt. Het programma is gebaseerd op de profielen van de deelnemende bedrijven en de bezoeken worden veelal als groep gedaan. Tijdens deze missie krijgt u antwoord op de volgende vragen:
• Is dit een interessante markt voor mij?
• Past mijn product bij de wensen vanuit de markt?
• Wat zijn de culturele verschillen waar ik rekening mee moet houden?
• Wie zijn de grootste spelers in de markt?
• Welke mogelijkheden zijn er voor de toekomst?

Een delegatie bedrijven uit een bepaalde sector óf diverse sectoren bezoekt als collectief een bepaalde markt. Deelnemers aan deze handelsmissies zijn bedrijven die al enige kennis hebben van de markt en die in contact willen komen met de belangrijkste partijen in de markt. Het grootste deel van het programma bestaat uit individuele afspraken. De afspraken worden ingepland na een uitgebreide intake over uw wensen in deze markt. Daarnaast zijn er een aantal collectieve programma onderdelen. Tijdens deze handelsmissies krijgt u antwoord op de volgende vragen:
• Wat zijn de belangrijkste verkoopkanalen in deze markt?
• Welke belangrijkste concullega’s zijn hier actief?
• Wie zijn de belangrijkste afnemers in deze markt?
• Zijn de partijen in deze markt geïnteresseerd in mijn product?
• Wat zijn de mogelijke manieren en wat is de beste entreestrategie om deze markt te betreden met mijn product?
• Welke agenten of distributeurs zijn er en welke zijn interessant voor mij?

De Afrikaanse conferentie en beurs die zich volledig gericht op de zuivelsector. U kunt via de Nederlandse Export Combinatie (NEC) in 2020 voor het deelnemen aan het Nederlandse paviljoen tijdens de AFDA. De 16e editie van deze beurs biedt u een uitstekende mogelijkheid uw export richting Oost-Afrika op te zetten of uit te breiden.


Ontwikkelingen in Oost-Afrika

Waarom deelnemen aan een Nederlands Pavilion?

 • Eigen stand met banner
 • Mogelijk korting met RVO missievoucher
 • Assistentie bij voorbereiding en tijdens de beurs
 • Hoge zichtbaarheid door Netherlands branding
 • Extra PR

 

De zuivelsector in Oost-Afrika blijft in een zeer snel tempo groeien. Dit blijkt uit de toenemende dierenpopulatie, melkproductie, verwerkingscapaciteit en differentiatie van zuivelproducten. In Oost-Afrika is meer dan 70% van de huishoudens afhankelijk van de landbouw. Ontwikkeling van de zuivelsector is de beste manier om het gemiddeld inkomen te laten stijgen. Door de snel groeiende zuilvelsector in Oeganda (en Oost Afrika) is de vraag naar automatisering van verwerking van producten flink toegenomen. Nederland heeft op dit gebied een goede reputatie. Met de deelname aan de AFDA speelt u hierop in.

KOSTEN
Deelnamekosten zijn €2995 exclusief BTW enverige kosten zoals reis en verblijf, tolk, e.d. komen voor rekening van de deelnemer.

Inclusief:
– Stand van +/- 9m2 op het Netherlands Pavilion
– Standbouw en (standaard) standinrichting
– Netherlands branding
– Ondersteuning voor en tijdens de beurs als ook promotie

Voor de beurs en missie is het onder voorwaarden mogelijk een voucher ter waarde van 50% van de deelnemerskosten (met een maximum van €1.500,-) te gebruiken die verstrekt wordt door RVO. Neem voor meer informatie hierover contact op met Sabrina Pauwels.

JA, ik  neem graag deel aan de AFDA-beurs en/of missie.       

Met deelname gaat u akkoord met de algemene voorwaarde.
Heeft u vragen over deze beursdeelname? Neem dan contact op met Joost van Dam of via 033-4330131

Terugblik uitgaande handelsmissie Oeganda 2020

Alweer voor het derde jaar op rij heeft de Nederlandse Export Combinatie in opdracht van de RVO – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en in samenwerking met AgriProFocus Oeganda en de Nederlandse ambassade in Kampala van 12 tot en met 16 februari de handelsmissie naar Oeganda georganiseerd. De missie stond wederom in het teken van de “Harvest Money Expo”, dé landbouw beurs in de regio.

Veldbezoeken
Als start van de missie hebben er twee dagen veldbezoeken plaatsgevonden. Om ieder bedrijf een gepast programma te bieden is de groep opgesplitst in 3 groepen; Zuivel, Tuinbouw en Voedingsverwerkingsmachines. De zuivelgroep is afgereisd naar het gebied Mbarara in Zuidwest-Oeganda waar verschillende zuivelboerderijen zijn bezocht. De tuinbouwgroep is naar Mukono en Gayaza geweest om (demo)tuinders te bezoeken actief in het verbouwen van groente/fruit en een bezoek te brengen aan een agribusiness-boerderij die innovatieve en agrarische oplossingen levert aan kleine en grote boeren in Oeganda. Voor de groep actief in voedingsverwerkingsmachines zijn o.a. bakkerijen en een vleesverwerker bezocht.

Door middel van deze veldbezoeken hebben de deelnemers een indruk gekregen van de lokale bedrijven actief in hun sector. Daarnaast geven de veldbezoeken ook een algemeen beeld van het land zoals hoe bijvoorbeeld de infrastructuur is geregeld. In Kampala is dit nog een uitdaging met weinig verharde wegen en veel verkeer in de stad. De ervaringen helpen om meer begrip te krijgen voor de lokale omstandigheden.

Harvest Money Expo
Van 14 tot en met 16 februari vond de beurs ‘Harvest Money Expo’ plaats. In de “Netherlands Village” dat wij organiseerden stonden dit jaar 14 Nederlandse bedrijven en meer dan 60 Nederlands-Oegandese bedrijven en Best Farmers. Deze laatste zijn geselecteerd door de Nederlandse Ambassade in Kampala. De Nederlandse Ambassadeur, Henk Jan Bakker, heeft de “Netherlands Village” geopend. Daarnaast heeft ook plaatsvervangend Ambassadeur, Joris van Bommel, de Netherlands Village bezocht en is door Joost van Dam langs alle deelnemers rondgeleid.

In the Netherlands Village was dit jaar voor het eerste een Matchmaking ruimte toegevoegd. Deze ruimte was ingericht om de deelnemers de mogelijkheid te bieden om met (potentiele) klanten/contacten te netwerken buiten de stand. Voorafgaand aan de beurs zijn er door de organisatie al verschillende afspraken gemaakt voor de deelnemers waardoor optimaal netwerken mogelijk werd gemaakt.

Wij kijken terug op een geslaagde week en willen alle betrokken partijen bedanken voor de samenwerking en uiteraard de deelnemers voor hun enthousiasme en kennis wat zij hebben overgedragen aan de Oegandese markt.

Voor vragen over de missie of ontwikkelingen in de markt kunt u contact opnemen met Joost van Dam of Sabrina Pauwels.

De Nederlandse Export Combinatie organiseerde in samenwerking met de Kamer van Koophandel Chili-Nederland en de Nederlandse ambassade in Chili een uitgaande handelsmissie voor de tuinbouwsector van 25 tot 28 maart. De delegatie bestaande uit een tiental bedrijven bracht oplossingen met zich mee voor o.a. kassenbouw & aandrijfsystemen, wateropslag, tuinbouwsoftware, substraten & veenmos.

Seminar Horticultuur in Chili en kansen op de Chileense markt

De eerste dag van handelsmissie startte met een seminar Horticultuur in Chili en kansen op de Chileense markt. Daar vertelde Francisco Rossier van Transforma Alimentos bijvoorbeeld dat momenteel slechts 2% van alle teelt in gesloten kassen plaatsvindt en dat 84% van de tuinbouw zich concentreert in het midden van Chili. Daarnaast vertelden Imre Overeem van Koppert Biological Systems en Alejandra Arenas van Rijk Zwaan dat Chilenen risico vermijdend zijn en niet direct aan de slag gaan met nieuwste technologieën in de tuinbouw. In het tweede deel van de dag brachten de Nederlandse tuinbouwbedrijven een bezoek aan verschillende organisaties en bedrijven. Tijdens het bezoek aan het  Frauenhofer instituut bleek dat er veel ontwikkelingen zijn in de omgeving van Arica, een stad in het Noorden van Chili nabij de grens met Peru.

De tweede dag van de missie stond volledig in het teken van veldbezoeken. Het bezoek aan Grupo Hijuelas was met name waardevol voor de Nederlands tuinbouwbedrijven, omdat het een goed beeld geeft van de Chileense producten en werkmethodes. Grupo Hijuelas ooit begonnen met sierplanten, heeft zich ondertussen sterk gediversifieerd. Tegenwoordig brengt het o.a. ook blauwe bessen en hazelnoten op de markt.

Bezoek aan Grupo Hijuelas

De laatste twee dagen van de missie waren speciaal uitgetrokken voor individuele matchmaking. Ieder Nederlands bedrijf sprak tot wel 10 Chileense telers om de mogelijkheden tot samenwerking te bespreken. De Nederlanders waren zeer te spreken over de kwaliteit van de matches en over de behaalde resultaten. Een van de deelnemers had voor nagenoeg alle matches een offerte geschreven!

De handelsmissie was een succes, er zijn veel contacten opgedaan en plannen gemaakt. Meer dan de helft van de deelnemers denkt al aan een tweede bezoek aan Chili.

Via deze weg willen wij alle deelnemende bedrijven en samenwerkingspartners bedanken. Voor meer vragen over de follow-up missie of de ontwikkelingen in Chili of aangrenzende landen kunt u contact opnemen met Steven Smit.

De Nederlandse Export Combinatie heeft in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland  een handelsmissie/studiereis  vanuit Georgië naar Nederland georganiseerd van 12 t/m 15 maart 2019.

I expected to see high standards and high quality agro sector companies and that was what I gained: new vision, new experiences and great people” – quote van een van de deelnemers. Een van de reacties van de deelnemers geeft precies het doel aan van de handelsmissie/studiereis, wat in zijn ogen volledig is gelukt.
       
De delegatie vanuit Georgië bestond uit een selectie van 15 agrarische managers van Agroservice. Alle 15 delegatieleden hebben hun eigen agrarisch bedrijf en vormen daarmee een onderdeel van het collectief. Agroservice is een collectief in Georgië bestaande uit een totaal +/- 60 boeren en consultants. Dit collectief distribueert onder andere producten & machines in Georgië en adviseert de lokale boeren.

Georgië is een land met veel potentie, van toerisme tot de land- en tuinbouw sector. Met deze inkomende handelsmissie/studiereis is er gefocust op het vergroten van de kennis in de land- en tuinbouw sector. Deze kennis is nodig om de kwaliteit van producten in Georgië te verhogen zodat zij kunnen voldoen aan de eisen en standaarden om naar de Europese markt te exporteren.

Ook voor de deelnemers is dit een toekomstbeeld wat zij graag willen realiseren. “I wish Georgia to be as developed as is the Netherlands” – quote van een van de deelnemers.

Vol verbazing en zeer onder de indruk bekeek de delegatie de kwaliteit van producten en materialen en zoog de aanwezige kennis en informatie op. Dit leidde tot leuke discussies binnen deze interactieve groep.

Tijdens de week in Nederland zijn er voornamelijk productiebedrijven en toeleveranciers in de sector bezocht. Daarnaast heeft de delegatie een presentatie over de Nederlandse agrarische sector gekregen op het ministerie van landbouw en is de delegatie ontvangen door de Georgische ambassadeur in Nederland. De ambassadeur is recent aangetreden en wil de Georgische boeren steunen in hun weg naar het verhogen van de kwaliteit.

De bedrijfsbezoeken waren geselecteerd op basis van de sectoren en wensen van de delegatie. Dit gaf een gevarieerd programma en werd door de delegatie als informatief gezien. Zo zijn er bedrijven bezocht gespecialiseerd in; kassenbouw- en kas technieken, machines gericht op het sorteren/koelen/opslaan etc. van groente en fruit, aardappelen en landbouwmachines.
    
Het is mooi om te merken dat er doelen zijn gesteld door de deelnemers naar aanleiding van deze handelsmissie/studiereis. “I obtained lot of useful information during the visits that I will use in my future plans” – quote van een van de deelnemers.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze handelsmissie/studiereis dan kunt u per mail contact opnemen met Sabrina Pauwels of telefonisch via het nummer 033-4330131.

De Nederlandse Export Combinatie heeft in opdracht van de RVO – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en in samenwerking met AgriProFocus Oeganda  en de Nederlandse ambassade in Kampala voor het tweede jaar op rij een missie georganiseerd voor de agrosector in Oeganda. De handelsmissie was een succes! Niet alleen hebben de Nederlandse bedrijven nu een beter beeld van de sterk groeiende landbouw sector in Oeganda, maar meer nog om handel op te zetten of verder uit te breiden.

De missie vond plaats van 13 tot 17 februari en stond in het teken van deelname aan de Harvest Money Expo met een Holland Village. Veertien Nederlandse bedrijven en vijftien Nederlands-Oegandese bedrijven actief in de zuivel, pluimvee, tuinbouw en de opslag.  waren vertegenwoordigd. De Holland Village was verder aangevuld met Oegandese boeren van de Best Farmer competitie 2018.  Dit is een programma van de ambassade in Kampala.

Ambassadeur Henk Jan Bakker opent de Holland Village     

De eerste twee dagen voor de Harvest Money Expo bezochten de Nederlandse bedrijven verschillende boerenbedrijven in Oeganda. De zuivelgroep ging naar het rundvee gebied Mbarara in Zuidwest-Oeganda waar ze door SNV op de hoogte gebracht werden van de ontwikkelingen in de regio. Vervolgens sprak de groep met lokale boeren over het gebruik van Nederlandse zuivelinstallaties en fokprogramma’s. De pluimvee groep ontmoette een aantal grote kippenbedrijven rond de hoofdstad Kampala. Daaruit bleek dat de pluimvee sector een enorme ontwikkeling doormaakt en dat de Nederlandse bedrijven kunnen ondersteunen bij de professionalisering daarvan. De resterende tuinbouw en agro-bedrijven bezochten interessante telers in regio Entebbe.


Chore-Time geeft uitleg over pluimveestallen            

De laatste drie dagen van de missie stonden volledig in het teken van de Holland Village tijdens de Harvest Money Expo. De Harvest Money Expo is sterk gegroeid ten opzicht van vorig jaar met een verdubbeling van het aantal bezoekers in totaal 27.374. Dit was ook te merken aan de drukte in de Holland Village. Volgens exposant Holland GreenTech versterkte de opzet van de Holland Village de stroom van bezoekers. Exposant eProd Solutions had na dag een al meer bezoekers dan gedurende de gehele beurs in 2018.

Vice-president van Oeganda Edward Ssekandi ook aanwezig

De Holland Village trok niet alleen veel bekijks, maar creëerde ook nieuwe kansen voor de deelnemende bedrijven. Op de beurs zijn matchmaking afspraken georganiseerd met lokale partijen, om dit verder te stimuleren. Daarnaast had elke deelnemer de mogelijkheid zich hier te presenteren aan het publiek gedurende de master classes. Hierdoor zijn er ideeën uitgewisseld, waardevolle contacten opgedaan, offertes geschreven en projecten gestart die het begin kunnen zijn voor verdere samenwerking tussen Nederland en Oeganda op het gebied van de landbouw.


Veel bezoekers in de Holland Village gedurende de drie dagen Expo

Al met al kijken wij terug op een geslaagde handelsmissie. Via deze weg willen wij alle deelnemende bedrijven en samenwerkingspartners bedanken. Voor meer vragen over deze missie of de ontwikkelingen in Oeganda kunt u contact opnemen met Joost van Dam of Steven Smit.

Van 29 oktober tot en met 2 november heeft de Nederlandse Export Combinatie (NEC) in samenwerking met Capacity Africa een Keniaanse handelsdelegatie uit de agro sector begeleid in Nederland. De delegatie bestond uit 16 personen, die in Kenia zowel beleid maken als gewassen verbouwen. Het was een groot succes, waarbij de delegatieleden een goede indruk hebben gekregen wat de Nederlandse agro sector hen kan bieden.

De Keniaanse delegatie kwam onder andere naar Nederland om te kijken hoe zij de lokale productie processen kunnen optimaliseren en wat er op dit moment nodig is om de Europese markt te betreden. Om deze vragen te beantwoorden zijn er verscheidene bedrijfsbezoeken afgelegd, als ook een bezoek aan het ministerie van landbouw. De delegatie was zeer onder de indruk van de verschillende bedrijven die bezocht werden en de efficiëntie en kwaliteit van de Nederlandse agro sector. De delegatieleden zijn met zeer veel informatie teruggekeerd naar Kenia. We kijken uit naar de eerste resultaten van deze missie!

Wilt u meer informatie ontvangen over deze missie of de delegatie, dan kunt u contact opnemen via info@nec.nl of via +31 (0)33 433 0131.

Wij kijken ernaar uit van u te horen.

Het NEC-team.

Van 10 t/m 15 juli 2018 hebben negentien Afrikaanse journalisten afkomstig uit verschillende landen (Zuid-Afrika, Rwanda, Uganda, Ethiopië, Kenia, Tanzania, Ghana, Ivoorkust en Nigeria) een bezoek gebracht aan Nederland. In samenwerking met Dutch Roots, organiseerde de NEC in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) deze logistieke missie. De journalisten waren hier op uitnodiging van de Nederlandse landbouwraden in Afrika om deel te nemen aan de internationale conferentie “Dutch Roots”, een conferentie dat georganiseerd werd door de Nederlandse Vereniging van Land- en Tuinbouwjournalistiek (NVLJ) van 11 t/m 14 juli 2018 in Wageningen. Deze conferentie had als doel om de Afrikaanse journalisten en daarmee hun thuisland een bredere kijk te geven op de Nederlandse land- en tuinbouwexpertise en aantrekkingskracht.

Inmiddels zijn de journalisten terug in eigen land en hebben verscheidene verslagen geschreven over de ervaringen en indrukken die ze hebben opgedaan in Nederland tijdens de conferentie en bezoeken aan Nederlandse bedrijven.

Zie hieronder een aantal van de artikelen geschreven door de Afrikaanse delegatie:

In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseerde de Nederlandse Export Combinatie (NEC) i.s.m. de Dutch Poultry Centre en de Nederlandse ambassade te Colombo, Sri Lanka van 17 tot en met 24 juni een inkomende missie uit Sri Lanka. Dertien dierenartsen, vijf vertegenwoordigers van legboerderijen en vijf vertegenwoordigers van vleeskuikenhouders brachten een bezoek aan Nederland. Het doel van de missie was om de Sri Lankaanse vertegenwoordigers kennis te laten maken met de Nederlandse technologieën en hen in contact te brengen met diverse Nederlandse spelers op dit gebied. Via verschillende bedrijfsbezoeken, een matchmakingevent en een beursbezoek aan de VIV Europe is dit gerealiseerd.

Seminar & Matchmaking

Tijdens een speciaal opgezet seminar inclusief matchmaking event bij het Pluimveemuseum te Barneveld werden Nederlandse bedrijven geïnformeerd over de huidige situatie van en ontwikkelingen in de Sri Lankaanse pluimvee sector. Daarnaast was er de gelegenheid om een-op-een kennis te maken met de delegatieleden. Ook kon de delegatie van een rondleiding door het museum genieten. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag!

VIV Europe

Zowel de bedrijvendelegatie als de dierenartsen hebben naast enkele bedrijfsbezoeken en trainingen ook de VIV Europe 2018 in Utrecht bezocht. De delegatieleden waren meerdere dagen op de beurs te vinden. Op vrijdag waren enkel de bedrijfsvertegenwoordigers op de beurs, waar zij onder andere geïnterviewd zijn door VIV Worldwide journalist Peter Best, wat leidde tot interessante gesprekken. Dit interview is terug te zien op de VIV Worldwide website. Zowel de losse programmaonderdelen als het bezoek aan de beurs zijn door de delegatie als zeer positief ontvangen, waarbij zij meerdere interessante contacten hebben opgedaan.

 

Wilt u meer informatie over deze missie? Neem dan contact op met Joost van Dam.

 

 

Op dinsdagmiddag 15 mei organiseerde NEC in samenwerking de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de Nederlandse Ambassade te Colombo, de Sri Lankaanse Ambassade te Den Haag en de Export Development Board een matchmaking event in het Crown Plaza Promenade hotel in Den Haag tijdens het Sri Lanka Business event.

Na een uitgebreide lunch werden de delegatieleden van de 23 bedrijven naar hun tafel gebracht en werden vervolgens de eerste Nederlandse ondernemers geïntroduceerd bij de delegatieleden. Veel Nederlanders begonnen enthousiast aan de business gesprekken waardoor ronde opvolging soepel mocht verlopen. Tijdens het seminar waren veel Nederlandse bedrijven aanwezig, die ter plekke aangaven ook heel graag met een aantal delegatieleden in contact te willen komen. Deze hebben wij direct in kunnen plannen en kunnen introduceren bij de Sri Lankaanse deelnemers. Daar werd vanuit beide partijen erg enthousiast op gereageerd.

In de loop van de middag waren er al een mooi aantal gesprekken gevoerd tussen de Nederlandse deelnemers en de Sri Lankaanse delegatie, de reacties die wij kregen van zowel de Sri Lankaanse als Nederlandse partijen waren erg positief. Tijdens de gesprekken zijn er veel nieuwe zakelijke relaties tot stand gekomen en zijn zelfs concrete businessplannen opgesteld.

De dag na de matchmaking hebben wij de Nederlandse deelnemers aan het matchmaking event een mailtje gestuurd met daarin onze dank voor hun aanwezigheid deze dag en dat we ze graag een volgende keer weer verwelkomen. Op deze mailing hebben wij ook al een aantal reacties gekregen met daarin veel positieve berichten met veel bewondering voor de organisatie en grote dank!

De eerste reacties vanuit de Nederlandse deelnemers zijn uitermate positief, waarbij een aantal bedrijven zelfs al heeft aangegeven de kans op eventuele samenwerkingsmogelijkheden hoogst waarschijnlijk is. Ook hebben enkele bedrijven te kennen gegeven in overweging zijn om het zakendoen in Sri Lanka zeer binnenkort op te starten.

Tevens hebben we de dag na de matchmaking een email gestuurd naar de Sri Lankaanse deelnemers, met daarin onze dank voor een prettig verlopen matchmaking en de hoop uitgedrukt dat er nieuwe potentiële contacten zijn gelegd tussen de Sri Lankaanse en Nederlandse bedrijven.

Al met al kunnen de Nederlandse bedrijven en de Sri Lankaanse delegatieleden terugkijken op een geslaagd matchmaking event waarin mooie gesprekken hebben plaats gevonden.

Maandag 23 april vond er een succesvolle matchmaking plaats met Nederlandse bedrijven en de inkomende handelsdelegatie uit Bangladesh. In totaal 23 Bengaalse bedrijven uit verschillende sectoren waren deze dag aanwezig in het Hilton hotel in Den Haag, waar de Nederlandse Export Combinatie ze in contact bracht met ruim 25 Nederlandse bedrijven. Tijdens deze matchmaking waren onder andere bedrijven uit de agro-, maritieme-, farmaceutische- en textielsector aanwezig. Kansrijke gesprekken, gesloten contracten en het opdoen van nieuwe zakelijke relaties maakte dit event tot een geslaagde dag.

 

De matchmaking werd uitgevoerd door de Nederlandse Export Combinatie in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en in samenwerking met de Ambassade van Bangladesh in Nederland, Bangladesh Investment Development Authority (BIDA), en de Dutch-Bangla Chamber of Commerce and Industries(DBCCI).

 

De Nederlandse Export Combinatie heeft van 16-21 april in opdracht van de Topsector T&U en de Nederlandse ambassade in Tehran een missie naar Iran  met beursdeelname aan de Iran Green Trade Fair georganiseerd voor Nederlandse bedrijven in de horti sector. Dertien Nederlandse bedrijven waren hierbij vertegenwoordigd. De missie is georganiseerd in samenwerking met Holland Horti International.

 

Voorafgaand aan de beurs, tijdens de missiedagen, zijn in Esfahan en Mahallat verschillende bedrijven bezocht. Dit was vooral bedoeld om te ervaren hoever men reeds binnen de Iraanse horti sector is en ter inspiratie voor verdere productontwikkelingen voor deze markt en waar en hoe Nederland (hier) op in kan spelen. Nog steeds zijn droogte, watertekorten, irrigatieoplossingen, een dalend grondwaterniveau en zonintensiteit de belangrijkste vraagstukken binnen deze markt.
Tevens vonden in Esfahan businessmatchmaking afspraken met lokale partijen plaats, om de mogelijkheden voor toekomstige samenwerking te bespreken. Een netwerkreceptie en een informatief seminar maakten ook deel uit van het missie programma.

 

De Holland lounge op de Iran Green Trade Fair in Teheran werd in opdracht van de Topsector Tuinbouw & uitgangsmaterialen georganiseerd en bestond uit 13 deelnemers. Daarnaast stonden er nog 12 Nederlandse bedrijven over de gehele beurs verspreid. Voorts werd deze gehele vertegenwoordiging ondersteund met een netwerk receptie vanuit de Nederlandse Ambassade in Teheran. De beurs is alle drie de dagen goed bezocht. De belangstelling en het succes van deze beurseditie heeft ertoe geleid dat de beursorganisatie het beursoppervlak bij de volgende editie met 50% wil vergroten.

We kunnen terugkijken op succesvolle bezoeken en deelnames, die de relatie tussen Nederland en Iran in de tuinbouwsector verder heeft bevorderd.

Interesse in deelname in 2019? Neem dan contact op met Joost van Dam. De beurs zal plaatsvinden van 17-19 april 2019.

Heeft u vragen over deze missie? Neem dan contact op met Joost van Dam of Carianne de Boer.

 

 

  

In samenwerking met de Nederlandse Ambassade te Warschau heeft de Nederlandse Export Combinatie op 9 & 10 april een handelsmissie georganiseerd naar Polen voor de voedingsmiddelen en drankenindustrie.

 

Polen is een van de grootste staten in centraal Europa en telt rond de 38,4 miljoen inwoners. De Poolse economie groeit momenteel boven het verwachtte groeipercentage uit. Naast de stijging van particuliere consumptie binnen Polen, zijn ook in het specifiek de uitgaven aan de voedingsmiddelen en drankenindustrie toenemende. De voedingsdetailhandel bedraagt op dit moment $52 miljard in Polen. Dit bedrag is verwacht te stijgen naar $62 miljard in 2020. Oorzaken hiervan liggen in de stijging van het inkomen, diversificatie van smaak en toenemende import.

 

Op 9 april vertrok de NEC met een groep Nederlandse MKB-bedrijven naar de Nederlandse Ambassade in Warschau waar de matchmaking plaats vond. Deze matchmaking werd gedaan in samenwerking met de Nederlands-Poolse Kamer van Koophandel (NPCC). De Nederlandse bedrijven hadden ieder 3 tot 5 afspraken met mogelijke Poolse samenwerkingspartners. In de middag was er tijd om diverse supermarkten te bezoeken om zo meer marktinformatie in te winnen.

 

Op dinsdag 10 april was er  de mogelijkheid om de WorldFood Warsaw te bezoeken. Tegelijkertijd vonden er nog een aantal matchmaking afspraken plaats. Deze laatste dag werd afgesloten met een netwerkreceptie georganiseerd door de NPCC. Hier werd een introductie over de Retail ontwikkelingen in Polen gegeven door Edyta Kochlewska, editor bij het Foodportal Spozywczy. Hierna hadden de Nederlanders de mogelijkheid om te netwerken met de diverse aanwezige partijen uit de foodsector in Polen. Ook de ambassade was bij deze netwerkreceptie aanwezig.

 

Zowel de Nederlandse Ambassade te Warschau, de NPCC, de Nederlandse Export Combinatie als de delegatie kunnen terugkijken op een zeer succesvolle handelsmissie die bij heeft gedragen aan de samenwerking in de voedingsmiddelen en de drankenindustrie tussen Polen en Nederland.

Terugblik inkomende missie Georgische zuivel- en vleesbedrijven

In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseerde de Nederlandse Export Combinatie (NEC) i.s.m. de Nederlandse Ambassade te Tbilisi van 19 tot en met 24 maart 2018 een inkomende missie uit Georgië, bestaande uit 15 vooraanstaande zuivel- en vleesverwerkingsbedrijven. De missie had als doel om de Georgische vertegenwoordigers kennis te laten maken met de Nederlandse sector en om in contact te treden met diverse Nederlandse spelers op dit gebied.  Diverse bedrijfsbezoeken, trainingen en workshops en een businessmatchmaking werden georganiseerd.

Seminar & Matchmaking
Tijdens een speciaal opgezet seminar inclusief businessmatchmaking event op dinsdag 20 maart bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in Den Haag, werden Nederlandse bedrijven geïnformeerd over de kansen die er voor Nederlandse bedrijven in Georgië liggen en in de gelegenheid gesteld om een-op-een kennis te maken met de Georgische delegatie.

Klik hier voor een overzicht van de Georgische bedrijven die deelnamen aan dit project.

Mocht u naar aanleiding van deze missie vragen hebben, dan kunt u gerust contact opnemen met Joost van Dam.

In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseerde de Nederlandse Export Combinatie (NEC) i.s.m. Holland Horti International (HHI) en de Nederlandse Ambassade in Amman van 19 tot en met 23 maart een inkomende missie uit Jordanië. Twaalf vooraanstaande Jordaanse land- en tuinbouwbedrijven en twaalf textielbedrijven brachten een bezoek aan Nederland. De missie had als doel om de Jordaanse vertegenwoordigers kennis te laten maken met de Nederlandse technologieën en om hen in contact te brengen met diverse Nederlandse spelers op dit gebied. Via verschillende bedrijfsbezoeken en een matchmaking op 21 april werd dit gerealiseerd.

Seminar & Matchmaking
Tijdens een speciaal opgezet seminar inclusief matchmaking event bij het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland werden Nederlandse bedrijven geïnformeerd over de huidige situatie en ontwikkeling van de tuinbouw- en textiel sector in Jordanië. Daarnaast was er de gelegenheid om een-op-een kennis te maken met de delegaties.

Koningsbezoek
Deze bedrijvenmissie was onderdeel van het staatsbezoek van het koninklijk paar, welke in de week van 19-25 maart in Nederland waren. Na de matchmaking vertrokken de Jordaanse en Nederlandse vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven naar werkgeversorganisatie VNO-NCW voor een zakelijk rondetafelgesprek en meet&greet met koning Willem Alexander, de Jordaanse koning Abdoellah II en minister Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Met meer vragen over deze missie kunt u contact opnemen met Wendy Bakker.

Bezoek aan het VNO door ZM de Koning, Koning van Jordanie en de Minister Sigrid Kaag

In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en in samenwerking met Orange Sports Forum organiseerde de Nederlandse Export Combinatie een handelsmissie naar de Verenigde Arabische Emiraten. Deze vond plaats van 2 tot en met 8 november en tijdens deze missie werden sport gerelateerde bedrijven, overheden en organisaties bezocht en zijn er concrete afspraken gemaakt om mogelijkheden tot samenwerkingen te bespreken.

 

Een highlight was het bezoek aan de Fatima Bint Mubarak Academy  (FBMA) waarbij de FBMA Ladies Open in Abu Dhabi is bezocht. Bij dit evenement was onder andere de wereldtop van het vrouwengolf aanwezig (waaronder Anne van Dam) en dit bood de delegatie dan ook een uitstekende mogelijkheid om te netwerken op het juiste niveau. Naast deze top waren Sheikh Nahyan Bin Mubarak Al Nahyan (Minister of State for Tolerance) en Maria Teixidor Jafresa (Vice Secretary on the Board of directors bij FC Barcelona) ook bij dit evenement.

 

Naast twee zeer succesvolle dagen bij FBMA, was er ook een uitgebreid programma bij Al Jazira FC. Hier zijn inmiddels zes Nederlanders actief, waaronder Henk ten Cate en Jan Versleijen. Al Jazira FC geeft ingangen voor Nederlandse bedrijven die zaken willen doen in de golfregio.

 

Tot slot heeft de delegatie een interessant bezoek gebracht aan Kizad – haven van Abu Dhabi, waar de Nederlander Edwin Lammers commercieel directeur is.

 

Om de reis af te sluiten bracht de delegatie in Oman een bezoek gebracht aan Khimji Ramdas. Dit conglomeraat uit Oman is één van de grootste werkgevers van Oman die onder andere met vele Europese- en Nederlandse bedrijven samenwerkt. Tijdens deze missie kon een bezoek aan het nationale voetbalelftal van Oman ook niet ontbreken en op uitnodiging van Pim Verbeek is er een bezoek gebracht aan een trainingssessie van dit voetbalelftal.

 

Deze missie was zeer succesvol en zal hoogstwaarschijnlijk een opvolging krijgen.

Voor meer vragen over deze handelsmissie of over de aankomende activiteiten naar de VAE kunt u contact opnemen met Joost van Dam.

Onderstaand vindt u een sfeerimpressie van deze unieke sportmissie naar de Verenigde Arabische Emiraten en Oman.

De Nederlandse Export Combinatie heeft van 13 t/m 19 februari een missie naar Oeganda georganiseerd voor Nederlandse bedrijven in de agro sector. Twaalf Nederlandse bedrijven en vijftien Nederlands-Oegandese bedrijven uit de pluimvee-, zuivel- en algemene agro sector waren vertegenwoordigd. De missie is georganiseerd in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en in samenwerking met AgriProFocus Oeganda.

 

Het programma van de missie bestond o.a. uit deelname aan de Holland Lounge op de Harvest Money Expo in Kampala. Elke deelnemer had de mogelijkheid zich hier te presenteren aan het publiek. Op de beurs zijn matchmaking afspraken georganiseerd met lokale partijen, om de mogelijkheden voor samenwerking te bespreken. Veld bezoeken, een netwerk receptie en een informatief seminar maakten ook deel uit van het programma.

 

Met meer vragen over deze missie kunt u contact opnemen met Joost van Dam.

 

   

In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseerde de Nederlandse Export Combinatie (NEC) i.s.m. Holland Horti International (HHI) en de Nederlandse Ambassade te Teheran van 3 tot en met 7 december 2017 een inkomende missie uit Iran bestaande uit 16 vooraanstaande Iraanse land- en tuinbouwbedrijven. De missie had als doel om de Iraanse vertegenwoordigers kennis te laten maken met de Nederlandse glastuinbouwtechnologieën en om hen in contact te brengen met diverse Nederlandse spelers op dit gebied. Via diverse bedrijfsbezoeken en een bijeenkomst op 5 december werd dit gerealiseerd.

Deze missie was geïnitieerd gezien de grote marktkansen die momenteel voor het Nederlandse bedrijfsleven in Iran aanwezig zijn. Zo is er vanuit het Ministerie van Landbouw in Iran de ambitie uitgesproken om de komende de totale kassenoppervlakte in Iran sterk te laten toenemen. Met name de grote (grond)water problemen in Iran dragen bij tot de vraag naar een efficiëntere aanpak.

SEMINAR & MATCHMAKING
Tijdens een speciaal opgezet seminar inclusief matchmaking event op dinsdag 5 december bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs werden Nederlandse bedrijven geïnformeerd over de ontwikkeling van bedekte teelt in Iran en in gelegenheid gesteld een-op-een kennis te maken met de delegatie.

Klik hier voor een overzicht van Iraanse bedrijven die deelnamen aan dit project.

FOLLOW-UP
In samenwerking met de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen peilt Holland Horti International de belangstelling voor deelname aan een Holland Paviljoen op de Iran Green Trade Fair, zie de website van HHI voor meer informatie.

  

 

 

De Nederlandse Export Combinatie heeft in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een handelsmissie georganiseerd voor een delegatie uit de zuivelsector uit Sri Lanka. Van 24 tot en met 28 oktober is de delegatie in Nederland geweest.

De delegatie bestond uit de Minister van Ministry of Rural Economic Affairs and Livestock Development uit Sri Lanka, de Nederlandse Ambassade in Colombo, twee hoge Ambtenaren (National Livestock Development Board, afgevaardigde van Ministry of Rural Economic Affairs and Livestock Development) en 13 bedrijven uit de zuivelsector.

Zij kwamen naar Nederland om meer kennis op te doen over nieuwe technologieën en innovaties in de Nederlandse zuivelsector, om geïnformeerd te worden over opleidingen en trainingen en om mogelijke samenwerkingspartners te vinden. Men was onder andere op zoek naar partijen die actief zijn op het gebied van genetica, investeringen, voeding voor de koeien, machines, kennis over farm management en diverse processing machines om kaas en yoghurt te maken.

De week bestond uit diverse elementen, zoals bedrijfsbezoeken, individuele matchmakingafspraken, het bijwonen van een dairy seminar, een netwerkreceptie en een diner bij de residentie van de Ambassadeur van Sri Lanka in Den Haag. Voor de organisatie van de missie heeft de NEC samengewerkt met de Nederlandse ambassade in Colombo. In totaal hadden 32 bedrijven zich aangemeld voor het Seminar en matchmakingevent waardoor ieder Sri Lankaans bedrijf 16 rondes (a 15 minuten) aan gesprekken had! Kortom, veel Nederlandse bedrijven toonden interesse in het seminar en de matchmaking waar zowel nieuwe als bestaande contacten zijn ontmoet. Het event is van beide kanten ervaren als zeer goed en wordt gezien als start om voet aan grond te zetten in Sri Lanka.

We kunnen terugkijken op een succesvolle handelsmissie die de relatie tussen Nederland en Sri Lanka in de zuivelsector verder heeft versterkt.

Inkomende missie Sri Lanka Aantal
Totaal delegatie21 personen
Totaal afspraken (bezoeken) met NL bedrijven14 bezoeken
Matchmaking meetings25 NL bedrijven

 

 

Vorige week vond de missie naar Iran plaats. De missie vond plaats ten tijde van de MeatEx beurs te Teheran. Tijdens de missie zijn diverse storechecks gedaan, importeurs in Teheran bezocht, een aantal branche partijen bezocht en hebben diverse business meetings op de beurs plaatsgevonden. Het was een succesvolle reis met 7 à 9 individuele meetings in korte tijd. Daarnaast is er veel kans op samenwerking in de toekomst. De deelnemers waren zeer tevreden en kijken positief terug op het bezoek. In 2018 zullen zij Iran zeker vaker gaan bezoeken.

 

 

In samenwerking met de Nederlandse Ambassade te Brussel heeft de Nederlandse Export Combinatie op 7 december een handelsmissie georganiseerd naar België voor de bouw- en creatieve industrie op het gebied van ‘Compact Wonen’.

De voorkeur voor klein wonen groeit en er wordt steeds kleiner gebouwd in de stedelijke gebieden van België. Dit biedt kansen voor het compact wonen, omdat de locatie belangrijker is dan het aantal m2.

Op 7 december vertrok de NEC met een groep Nederlandse MKB-bedrijven naar België om de Belgische markt op het gebied van compact wonen te verkennen en te bewerken. Tijdens het seminar kwamen onderwerpen als: de verdichting in Vlaanderen, projectontwikkeling en bouwen in Vlaanderen en de verschillen tussen bouwen in Nederland en België aan de orde. Deze onderwerpen werden door daarin gespecialiseerde partijen toegelicht.

Het seminar werd afgesloten met een netwerklunch waarbij de Nederlandse bedrijven kennis konden maken met de Belgische partijen en de sprekers. Na het seminar en de netwerklunch vertrokken we met de Nederlandse delegatie naar Antwerpen voor het project bezoek bij ’t Groenkwartier’. Hier kregen wij een rondleiding van de projectontwikkelaar van deze wijk, die bijna 10 jaar aan dit project heeft gewijd.

Zowel de Nederlandse Ambassade te Brussel, de Nederlandse Export Combinatie als de delegatie kunnen terugkijken op een zeer succesvolle handelsmissie die bij heeft gedragen aan de samenwerking in de bouw- en creatieve industrie tussen België en Nederland.

 

  

 

In opdracht van de Nederlandse Consulaat-Generaal in Vancouver en Toronto en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft de Nederlandse Export Combinatie in samenwerking met de Dutch Design Foundation van 22 tot en met 26 oktober een handelsmissie georganiseerd met als thema ‘Dutch crossovers in innovation and creative industries’ voor tien ondernemers uit Vancouver en Toronto, Canada. Zij zijn actief in verschillende takken van de creatieve industrie in Cananda.

De missie was een opvolging van twee eerdere activiteiten in Canada: the Interior Design Show West in Vancouver en the Expo for Design, Innovation + Technology (EDIT) in Toronto. Het doel van deze missie was het versterken van de samenwerkingsmogelijkheden tussen de Canadese en Nederlandse design- en commerciële sector.

De week bestond uit diverse elementen, zoals een ronde tafel sessie met de BNA, bezoeken aan exposities van de Dutch Design Week, presentaties bij verschillende partijen en meerdere projectbezoeken in Nederland, onder andere aan Het Nieuwe Instituut.

Tijdens de afspraken hebben de deelnemers een aantal zeer interessante samenwerkingspartners kunnen vinden en zijn zelfs de eerste vervolgafspraken al gepland.

Zowel RVO, de Nederlandse Export Combinatie, de Dutch Design Foundation als de delegatie kunnen terugkijken op een zeer succesvolle handelsmissie die bij heeft gedragen aan de samenwerking in de creatieve sector tussen Canada en Nederland.

   

   

De Duitse firma Enviacon Int. heeft in opdracht van het Duitse ministerie van Food en Agriculture van 11 t/m 15 september een handelsreis georganiseerd voor 8 geselecteerde high potentials uit de Duitse Food sector.

De NEC heeft de matchmaking tijdens deze reis verzorgt. De maandagmiddag stond in het teken van een matchmaking event in het NH Hotel te Utrecht en de andere dagen stond in het teken van individuele afspraken op locatie bij Nederlandse bedrijven. Tijdens deze gesprekken werden de mogelijke samenwerkingsopties nader besproken. De 8 bedrijven zullen dit najaar individueel nog minimaal eenmaal afreizen naar Nederland om follow-up te geven aan deze gesprekken en aan nog een aantal gesprekken die later dit jaar alsnog konden plaatsvinden.

 

Heeft u zelf interesse om alsnog in contact te komen met 1 of meerdere bedrijven van deze delegatie, stuur dan een mail aan Wendy Bakker.
Of heeft u interesse om zelf (export gerichte) zaken te doen met Duitsland, kijk dan eens op de website van de NEC voor bijvoorbeeld gratis advies mogelijkheden op dit vlak.

Matchmaking event

Van 22 t/m 24 mei bezocht NEC met een groep voedingsmiddelenproducenten Iran.

 

Aanleiding waren de toenemende kansen in de sector. De groep bestond uitleveranciers van vlees, vis, frisdrank, melkpoeder en verpakte voedingsmiddelen. Tijdens de missie werden vooral individuele bezoeken met potentiele partners afgelegd. Deze werden op locatie bezocht met een tolk erbij. Door de goede logistieke afstemming, de file druk is enorm in Teheran, konden 3-4 bedrijven per dag worden bezocht. Daarnaast was er ruim aandacht voor de overheidsinstanties die verantwoordelijk zijn voor certificeringen. Zo werden het ministerie van Agriculture en Ministerie van Health bezocht en ook de verschillende brancheorganisaties ontmoet. Op de Iran Food + Hospitality beurs met 40.000 bezoekers en 711 standhouders uit 35 landen werd veel marktinformatie ingewonnen en zinvolle contacten gelegd.

 

Tijdens de missie kwamen onderwerpen als invoervergunningen, betalingsmogelijkheden, e.d. ruim aan de orde. Deze onderwerpen werden door daarin gespecialiseerde partijen toegelicht. Via storechecks kreeg men een goed beeld van het aanbod in de supermarkten. Van een groot aantal producten bleek zelfs een tekort te zijn waardoor van potentiele partners direct aanvragen werden ontvangen. Op de receptie van de Nederlandse Ambassade werden tijdens het netwerken goede contacten gelegd met de aanwezige Iraanse doelgroep.

 

Positief punt was de verkiezingsuitslag die kwam op de eerste dag van de missie en waarin de gematigde president Rouhani overduidelijk werd herkozen. Dit leverde mooie taferelen op van feestende mensen op straat, vuurwerk en toeterende auto’s tot diep in de nacht.

Met meer vragen over deze missie of de aankomende activiteiten naar Iran kunt u contact opnemen met Joost van Dam

De Nederlandse Export Combinatie heeft in samenwerking met Enviacon van 21 t/m 23 maart een missie naar Duitsland georganiseerd voor Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren. 8 Nederlandse bedrijven hebben deelgenomen aan de missie naar de regio Nordrhein-Westfalen.

Het programma is gestart met een collectieve programma op het consulaat te Düsseldorf waar de Nederlandse bedrijven diverse presentaties over o.a. de markt en zakelijke cultuurverschillen kregen.

De rest van de missie bestond uit individuele afspraken welke opgezet zijn door Enviacon. De afspraken vonden onder andere plaats met retailers, agenten en importeurs verspreid door de regio.
Er was goed contact tussen de bedrijven in de delegatie, waarbij 2 partijen ook samenwerkingsmogelijkheden zagen voor de Nederlandse markt.

Wilt u meer weten of de handelsmissie naar Duitsland of heeft u interesse in een volgende deelname dan kunt u contact opnemen met projectleider Wendy Bakker of via 033 433 0131

De NEC en NABC hebben in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland twee handelsmissies georganiseerd naar Senegal. De Nederlandse ambassade in Dakar heeft een lokaal programma met seminars, matchmaking en bedrijfsbezoeken opgezet.

Een multisectorale missie, met een focus op de agro-food sector, vond plaats van 18 – 21 april. Tien Nederlandse bedrijven hebben hier aan deelgenomen. Een missie voor de sectoren maritiem en olie&gas is georganiseerd van 16-19 mei. Deze delegatie bestond uit 15 bedrijven.

Beide delegaties hebben erg enthousiast gereageerd op het verloop en de resultaten van de missie en de kansen die er zijn in Senegal. Voor vragen over deze missie kunt u contact opnemen met Merit Temmink.

De Nederlandse Export Combinatie (NEC) heeft in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Nederlandse ambassade in Amman het inkomend bezoek van de Jordaanse vertegenwoordiger georganiseerd. Hij heeft in de periode van 16-30 mei in totaal 39 bedrijven uit de sectoren chemie (cosmetica, chemical, plastics en printing en signing), houten meubelen en design en electronics en engineering bezocht om de kansen in de markt te bespreken. Daarnaast is hij in gesprek gegaan met 6 brancheverenigingen en –organisaties om de kansen voor een handelsmissie naar Jordanië in kaart te brengen.

De consultant vertegenwoordigde tijdens zijn bezoek aan Nederland in totaal 71 Jordaanse bedrijven uit de bovengenoemde sectoren. Elke Nederlandse partij had tijdens het gesprek de mogelijkheid zichzelf te presenteren, kansen en mogelijkheden in Jordanië te bespreken, samenwerkingsmogelijkheden met de Jordaanse bedrijven te bespreken en eventuele vragen te stellen.

Tijdens de afspraken heeft de Jordaanse vertegenwoordiger een aantal zeer interessante samenwerkingspartners kunnen vinden voor de Jordaanse bedrijven. Met name bedrijven uit de sectoren plastics, houten meubelen en design en printing en signing waren zeer enthousiast over de Jordaanse markt en zagen zeker kansen voor een eventuele samenwerking. Daarnaast was de algemene reactie vanuit zowel het Nederlandse bedrijfsleven als de brancheverenigingen positief over een mogelijke uitgaande handelsmissie naar Jordanië.

Zowel de Nederlandse Export Combinatie (NEC) als de Jordaanse vertegenwoordig kunnen terugkijken op een zeer succesvolle afspraken die kunnen bijdragen aan het stimuleren van zakendoen met Jordanië.

Met meer vragen over deze missie kunt u contact opnemen met Wendy Bakker of Sylvia van der Horst.

IMG_4334

IMG_4347

IMG_4367

Grootste handelsmissie naar Zambia ooit!

De Nederlandse Export Combinatie heeft van 25-29 april een missie naar Zambia georganiseerd voor Nederlandse bedrijven in de agro sector. Achttien deelnemers uit de pluimvee-, zuivel- en algemene agro sector waren vertegenwoordigd. De missie is georganiseerd in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en in samenwerking met AgriProFocus Zambia.

Het programma van de missie bestond uit deelname aan het Holland Paviljoen op de agrarische vakbeurs Agritech. Elke deelnemer had de mogelijkheid zich hier te presenteren aan het publiek. Op de beurs zijn matchmaking afspraken georganiseerd met lokale partijen, om de mogelijkheden voor samenwerking te bespreken. Bedrijfsbezoeken en een informatief seminar maakten ook deel uit van het programma.

Met meer vragen over deze missie kunt u contact opnemen met Merit Temmink

 

logo macro meats

Een succesvol bezoek
Op 16 en 17 februari bracht het Australische bedrijf Macro Meats een bezoek aan Nederland om de vleessector in Nederland te verkennen en om mogelijkheden voor een eventuele samenwerking te bespreken. Macro Meats is gevestigd in Zuid-Australië en is actief in kangoeroevlees voor consumptie. De NEC was verantwoordelijk voor alle afspraken gedurende deze dagen. Er werden verschillende bedrijven bezocht, waaronder groothandels, producenten, distributeurs en importeurs uit de vleessector.

 

Dhr. Anton Martynenko – Macro Meats:
“We have had a very positive experience working with the Netherlands Export Combination which managed to organize 6 business meetings for us with the interested Dutch companies within a very short period of time and at short notice. Apart from the general consulting and business-matching NEC provided us with the driving and interpretation services in Netherlands which helped us to obtain market intelligence and explore business opportunities for our company on the Dutch market. We would strongly recommend potential importers and exporters to Holland to use NEC’s professional services to develop business with the Dutch companies. Anton Martynenko, Export Manager for Macro Meats, supplier of the premium kangaroo meat products to the European market.”

Foto product Macro Meats

In januari heeft een delegatie overheidsfunctionarissen uit Ethiopië en Djibouti Nederland bezocht om samenwerking in agro-logistiek te vergroten.

De delegatie kwam naar Nederland op uitnodiging van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, in nauwe samenwerking met het Flying Swans consortium.

De missie stond onder leiding van de Ethiopische Minister van Transport en de Djibouti Minister van Transport en Equipment.

Tijdens het bezoek is gekeken naar de mogelijkheden voor samenwerking en investeringsmogelijkheden in de agro-logistiek.

De NEC is aangewezen door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland om  de coördinatie van het programma en de logistiek te verzorgen.

NEC heeft hiervoor nauw samen gewerkt met de Nederlandse ambassade in Addis Ababa.

Ethiopië 15 – 19 November, 2016

In samenwerking met Advance Consulting organiseerde de NEC  een masterclass internationaal ondernemen voor ca. 20 Ethiopische ondernemers uit de pluimvee, zuivel, specerijen en aquacultuur. Door de groei van binnenlandse productie, export en het aantrekken van investeringen is men gefocust om economische groei verder te stimuleren. Deze masterclass is opgezet om Ethiopische ondernemers hierin te ondersteunen.

img_5392

In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Colombo heeft de NEC een uitgaande missie georganiseerd naar Sri Lanka. Veertien bedrijven uit de pluimvee- en zuivelsector hebben deelgenomen aan de missie die plaatsvond van 27 november t/m 1 december 2016.

De missie is opgezet gezien de kansen voor Nederlandse bedrijven in deze sectoren in Sri Lanka. De missie ging van start met een seminar en individuele matchmaking afspraken. Hier hebben ruim 150 Sri Lankaanse partijen aan deelgenomen. Tijdens een investment sessie en project bezoeken zijn verdere kansen voor samenwerking onderzocht.

Met meer vragen over deze missie kunt u contact opnemen met Merit Temmink

 img_5580     img_5609

img_5839

 

 netherland-visitors sam_4319

 

Op 22 juni 2016 vond de eerste dag van de handelsmissie “Smart Cities” te Brussel plaats. Dit was een collectieve dag die bestond uit presentaties van verschillende partijen uit de sector Smart Cities in België en die werd afgesloten met een netwerkborrel.

De dag ging van start middels een welkomstwoord vanuit de Handelsattaché Economische Afdeling van de Nederlandse Ambassade in Brussel en door een welkomstwoord vanuit de organiserende partijen, de NEC en A&B Partners. Hierna werd gestart met de eerste presentaties die dieper ingingen op Smart Cities in België en de visie op de toekomst. De dag werd vervolgens kort onderbroken voor een collectieve Belgische lunch, welke ook direct werd gebruikt voor het netwerken. Na de lunch werd door o.a. de Smart City Manager Brussel dieper ingegaan op de strategie voor Brussel en hoe deze stad in de toekomst gebruik wil maken van innovatieve oplossingen.

De dag werd afgesloten met een netwerkborrel waar de Nederlandse deelnemers de mogelijkheid kregen om onderling nog met elkaar te netwerken. Hier hebben de deelnemers tevens bij ons aangegeven de presentaties zeker waardevol te vinden. Middels deze informatie zijn zij op de hoogte van de huidige sector in België.

In de opvolgende maanden vonden de matchmaking gesprekken plaats. Deze waren specifiek afgestemd op de wensen en interesses van de deelnemers.

img_3299

img_3303

img_3310

In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft de Nederlandse Export Combinatie de matchmaking verzorgt voor het bezoek van de Handelsdelegatie aan Australië van 31 oktober t/m 6 november 2016. Deze missie viel gelijk met het Staatsbezoek van het Koninklijk Paar en het bezoek van o.a. Minister Kamp en Ploumen aan Australië en Nieuw Zeeland.

De delegatie bestond uit ruim 90 bedrijven en was onderverdeeld in de 7 sectoren Agri-Food, Horti, Water, Logistiek, LSH, Sports en Smart Cities. Het programma van de handelsdelegatie bestond deels  uit (sectorale) bezoeken, collectieve meetings, presentaties, netwerkdiners en matchmaking. 60 van de 90 bedrijven hadden matchmaking verzoeken ingediend bij RVO en deze zijn onder andere in Adelaide, Canberra, Sydney en Melbourne uitgevoerd. De NEC heeft deze matchmaking opgezet met haar lokale partner Altios en met diverse branche verenigingen uit de desbetreffende sectoren en de Rabobank Australia.

De matchmaking werd opgezet a.d.h.v. individuele profielen en een vooraf ingepland intake gesprek. De meetings waren tailor made, gezien binnen in de 7 sectoren erg veel verschillende disciplines aanwezig waren. De matchmaking meetings verliepen over het algemeen voorspoedig en vaak bleken de rondes van 20 of 30 minuten te kort om alles te bespreken. Tijdens deze missie zijn wel de eerste MOU’s al ondertekend en de eerste deals nader besproken.

Het merendeel van de aanwezige ondernemers was zeer positief en zag zeer goede kansen in deze markt.

1 3

4 5

6 7

Op 28 juni 2016 vond de 2e dag van de “Defence en Security” missie plaats. Daar waar de eerste dag vooral in het teken stond van collectieve presentaties en algemene informatie updates, bestond deze tweede dag vooral uit individuele gesprekken met hoge functionarissen van de diverse Belgische Defensie, Politie en Security departments. Tijdens deze sessies van 30 minuten kon iedere Nederlandse deelnemer om tafel met 1 van deze 3 disciplines en een aantal had deze dag ook gesprekken met meerdere  disciplines. De dag werd onderbroken voor een collectieve lunch, welke ook direct werd gebruikt voor het verder netwerken. Naast de gesprekken met de 3 aanwezige departments, werden ook onderling tussen de Nederlandse deelnemers veel informatie uitgewisseld.

 

Vanuit Nederland is het erg lastig is om binnen te komen bij bijv. de Belgische Defensie, Politie en Security, daardoor werd deze dag als zeer waardevol ervaren door de Nederlandse deelnemers gezien men nu gelijk met de daarvoor verantwoordelijke personen en kon spreken of via de de aanwezige delegatie gelinkt kan gaan worden aan relevante collega’s.

foto1
Collectieve presentaties
foto3
‘life’ demonstratie aan de delegatie
foto2
Netwerken
foto5
Matchmaking
foto4
Matchmaking

De Nederlandse Export Combinatie heeft een inkomend studiebezoek georganiseerd voor afgevaardigden uit de Libanese private en publieke zuivelsector.
Dit studiebezoek is georganiseerd in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en vond plaats van 24 tot en met 28 oktober.

De delegatie kwam naar Nederland om onder andere de Nederlandse markt te verkennen en om meer kennis op te doen over voeding van melkvee en voedingsproductie, versterken van concurrentiepositie in de voedingssector, melkcollectie, genetica en hygiëne en kwaliteit van melkproductie. Daarnaast diende het studiebezoek ook ter inspiratie voor verdere ontwikkeling.
Er stonden diverse activiteiten op het programma, zoals het bijwonen van een seminar en meerdere bedrijfsbezoeken. Tevens was er een canvassessie waarbij mogelijkheden voor samenwerking tussen Nederlandse en Libanese partijen besproken zijn.

foto-voor-terugblik-website-1
Bedrijfsbezoek
foto-voor-terugblik-website-2
Bedrijfsbezoek
foto-voor-terugblik-website-3
Workshop bij het RVO – Den Haag

Afgelopen 13 t/m 15 oktober heeft de designreis naar België plaatsgevonden, georganiseerd door de NEC in samenwerking met A&B partners. Tijdens de matchmakingreis naar België hebben er een aantal interessante bezoeken plaatsgevonden bij o.a. het Designmuseum in Gent met een welkom van de museum directrice zelf en ook een bezoek aan o.a. de Directeurswinkel Gent, Room In Gent en ’t Casteelken te Roeselare. Ook is de Biennale Interieur beurs in Kortrijk bezocht en hebben de deelnemers met diverse standhouders kunnen spreken. Daarnaast hebben de deelnemers een aantal interessante presentaties mogen bijwonen tijdens o.a. een ontbijt netwerk sessie. De reis naar België heeft voor de deelnemers veel handvaten geboden voor hun start en groei in België.

 

img_1175                    img_1202

  img_1240       img_1218

img_1264        img_1272

 

Vanaf 25 tot en met 29 september kwam er een delegatie uit de tuinbouwsector van Sri Lanka naar Nederland. Deze handelsmissie werd door de Nederlandse Export Combinatie uitgevoerd in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De delegatie bestond uit 5 bedrijven uit de groenten & fruit, 12 bedrijven uit de sierteeltsector en 2 overheidsvertegenwoordigers. Zij kwamen naar Nederland om meer kennis op te doen over nieuwe technologieën en innovaties in de Nederlandse tuinbouwsector en om mogelijke samenwerkingspartner te vinden. Men was bijvoorbeeld op zoek naar importeurs van groenten & fruit of bloemen & planten om de producten op de Nederlandse markt te introduceren.

De week bestond uit diverse elementen, zoals bedrijfsbezoeken, individuele matchmakingafspraken, het bijwonen van een aantal seminars en een avondreceptie bij de ambassadeur van Sri Lanka in Nederland. Voor de organisatie van de missie heeft de NEC samengewerkt met Bureau Leeters. Bureau Leeters heeft in opdracht van de Nederlandse overheid een studie uitgevoerd om de kansen voor Nederlandse partijen in de tuinbouwsector in kaart te brengen. Een presentatie over het rapport voor Nederlandse bedrijven was onderdeel van de missie. Veel Nederlandse bedrijven toonden interesse in het seminar en de matchmaking en zowel nieuwe als bestaande contacten zijn ontmoet.
We kunnen terugkijken op een succesvolle handelsmissie die de relatie tussen Nederland en Sri Lanka in de tuinbouwsector verder heeft versterkt.

Inkomende missie Sri Lanka Aantal
Delegatie25 personen
Bezoeken aan NL bedrijven15 bezoeken
Matchmaking meetings25 NL bedrijven

 

img_3678
Demo kwekerij Westland
img_1164
Meeting with Sri Lanka Ambassador in the Netherlands
img-20160927-wa0026
Matchmaking Sri Lanka and Dutch companies at RVO

Verslag inkomende missie Pakistan

In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft de Nederlandse Export Combinatie, in samenwerking met Veteffect, van 4 tot en met 9 september een handelsmissie georganiseerd voor Pakistaanse ondernemers uit de zuivel sector.

De delegatie bestond uit 8 zuivel bedrijven en 3 overheidsvertegenwoordigers. Zij kwamen naar Nederland om meer kennis op te doen over nieuwe technologieën en producten, om de Nederlandse markt te verkennen, om het zakelijke netwerk uit te breiden en om inspiratie op te doen voor verdere ontwikkeling.

De week bestond uit diverse elementen, zoals bedrijfsbezoeken, individuele matchmakingafspraken, een diner bij de Pakistaanse Ambassade in Den Haag, het bijwonen van een aantal seminars en workshops en een cultureel programma.

Tijdens de individuele matchmakingafspraken en bedrijfsbezoeken heeft de delegatie een groot aantal Nederlandse partijen ontmoet waarmee mogelijkheden voor samenwerking verkend zijn. Zowel vanuit de delegatie als de Nederlandse sector is positief gereageerd op mogelijke samenwerking.

We kunnen terugkijken op een zeer succesvolle handelsmissie die heeft bijgedragen aan het verstevigen van de band tussen Nederland en Pakistan in de zuivelsector.

Inkomende missie PakistanAantal
Delegatie11 personen
Bezoeken aan NL bedrijven11 bezoeken
Matchmaking meetings25 NL bedrijven

foto-1-voor-website

foto-2-voor-website

foto-3-voor-website

2016Uitgaande missieSri LankaAgro
2016MasterclassEthiopiëAgro
2016Inkomende missieLibanonZuivel
2016Uitgaande missieAustraliëMultisectoraal
2016Inkomende missieWereldwijdMVO
2016Uitgaande missieBelgieCreative
2016Inkomende missieSri LankaTuinbouw
2016Uitgaande missieIranTuinbouw
2016Uitgaande missieBelgieVision, robotics
2016Inkomende missiePakistanZuivel
2016Inkomende missieMENA regioCreative
2016Uitgaande missieBelgieSmart cities
2016Inkomende missieVietnamTuinbouw, veeteelt
2016BijeenkomstAziëFood
2016Uitgaande missieOegandaAgro, tuinbouw
2016Uitgaande missieDuitslandMultisectoraal
2016Inkomende missieBalkanMultisectoraal
2016Inkomende missieZimbabmweMultisectoraal

 

2015Uitgaande missieBelgieInternet of Things
2015Uitgaande missieScandinavieFood
2015Uitgaande missieBelgieHealthy aging
2015Uitgaande missieVAEZoetwaren
2015Inkomende missiePolenWater
2015Inkomende missieKeniaAgro
2015Uitgaande missieBelgieFabriek van de toekomst
2015Uitgaande missieVerenigde Arabische EmiratenCreative
2015Inkomende missieJordanieMultisectoraal
2015Uitgaande missieVerenigde StatenZoetwaren
2015Inkomende missiePalestinaMultisectoraal
2015Inkomende missiePalestinaMultisectoraal
2015Uitgaande missieAustraliëAgro, tuinbouw
2015Inkomende missieAustraliëTuinbouw
2015Inkomende missieOegandaAgro, tuinbouw
2015Uitgaande missieKeniaAgro
2014Inkomende missieOegandaMultisectoraal
2014Inkomende missiePalestinaMultisectoraal
2014Uitgaande missieChinaFood
2014Inkomende missieJemenPluimvee
2014Uitgaande missieDR Congo en ZambiaAgro, tuinbouw
2013Inkomende missieZambiaWegenbouw
2013Uitgaande missieVerenigd KoninkrijkMultisectoraal
2013Uitgaande missieVerenigde Arabische EmiratenZoetwaren
2013Uitgaande missieTurkijeFood
2013Uitgaande missieVerenigd KoninkrijkMultisectoraal
2012Uitgaande missieAustraliëTuinbouw
2012Uitgaande missieCanadaTuinbouw
2012Uitgaande missieDenemarkenBio-Food
2012Uitgaande missieOekraïneBakkerijtechnologie
2012Uitgaande missiePolenZoetwaren
2012Uitgaande missieSpanjeFood
2012Uitgaande missieTsjechiëDuurzame bouw
2012Uitgaande missieTurkijeDoe-het-zelf

Deelnemen aan een Holland Paviljoen op een beurs

De NEC organiseert jaarlijks een groot aantal beursdeelnames en is tevens agent voor een aantal vooraanstaande beursorganisaties wereldwijd.

Deelname aan een internationale beurs is een doeltreffende manier om uw product aan een bepaalde markt te presenteren. U komt in contact met buitenlandse bedrijven, agenten en distributeurs, overheden en kennisinstellingen. De NEC organiseert regelmatig gezamenlijke beursdeelnames om Nederlandse bedrijven als collectief te presenteren. Elk bedrijf krijgt een eigen deel van de stand toegewezen, waarop de producten gepresenteerd worden. Daarnaast is er vaak een Holland Lounge op de stand aanwezig. Deze bevat een kleine keuken, die gebruikt kan worden door de deelnemers van het paviljoen. Op het Holland Paviljoen wordt gebruik gemaakt van ‘Holland branding’. Dit vergroot de uitstraling naar buitenlandse partijen en de pers. Op het Holland Paviljoen wordt tijdens de beurs vaak een netwerkreceptie georganiseerd waar u (potentiële) klanten voor uit kunt nodigen.

Tijdens de gezamenlijke beursdeelname is er vaak een adviseur van de NEC aanwezig. Deze ondersteunt de deelnemers bij hun zakelijke activiteiten en voorziet hen van advies over zakelijke gebruiken, gebruikelijke condities voor die specifieke markt of de betrouwbaarheid van bepaalde potentiële afnemers.
Ook worden er regelmatig bezoek- en matchmakingprogramma’s gecombineerd met deelname aan een beurs. Op deze manier kunt u nog meer uit uw bezoek aan de markt halen. Voor deze programma’s werkt de NEC vaak samen met de Nederlandse vertegenwoordiging ter plaatse.

De voorbereidingen voor een beursdeelname kosten ondernemers veel tijd. Door deel te nemen aan een collectieve stand neemt de NEC het organisatorische deel voor haar rekening en houdt u tijd over voor andere zaken. Andere voordelen zijn de aantrekkingskracht van bezoekers op een groot paviljoen, de werving van bezoekers voorafgaand aan de beurs, gezamenlijke PR en de contacten die ontstaan binnen een paviljoen.

Wanneer u deelneemt aan het Holland Paviljoen komt u wellicht in aanmerking voor een missievoucher van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland t.w.v. €1500. Voor meer informatie over de missievoucher klik hier.

De aankomende collectieve beursdeelnames kunt u vinden onder ‘Aankomende beurzen’.

De Afrikaanse conferentie en beurs die zich volledig gericht op de zuivelsector. U kunt via de Nederlandse Export Combinatie (NEC) in 2020 voor het deelnemen aan het Nederlandse paviljoen tijdens de AFDA. De 16e editie van deze beurs biedt u een uitstekende mogelijkheid uw export richting Oost-Afrika op te zetten of uit te breiden.


Ontwikkelingen in Oost-Afrika

Waarom deelnemen aan een Nederlands Pavilion?

 • Eigen stand met banner
 • Mogelijk korting met RVO missievoucher
 • Assistentie bij voorbereiding en tijdens de beurs
 • Hoge zichtbaarheid door Netherlands branding
 • Extra PR

 

De zuivelsector in Oost-Afrika blijft in een zeer snel tempo groeien. Dit blijkt uit de toenemende dierenpopulatie, melkproductie, verwerkingscapaciteit en differentiatie van zuivelproducten. In Oost-Afrika is meer dan 70% van de huishoudens afhankelijk van de landbouw. Ontwikkeling van de zuivelsector is de beste manier om het gemiddeld inkomen te laten stijgen. Door de snel groeiende zuilvelsector in Oeganda (en Oost Afrika) is de vraag naar automatisering van verwerking van producten flink toegenomen. Nederland heeft op dit gebied een goede reputatie. Met de deelname aan de AFDA speelt u hierop in.

KOSTEN
Deelnamekosten zijn €2995 exclusief BTW enverige kosten zoals reis en verblijf, tolk, e.d. komen voor rekening van de deelnemer.

Inclusief:
– Stand van +/- 9m2 op het Netherlands Pavilion
– Standbouw en (standaard) standinrichting
– Netherlands branding
– Ondersteuning voor en tijdens de beurs als ook promotie

Voor de beurs en missie is het onder voorwaarden mogelijk een voucher ter waarde van 50% van de deelnemerskosten (met een maximum van €1.500,-) te gebruiken die verstrekt wordt door RVO. Neem voor meer informatie hierover contact op met Sabrina Pauwels.

JA, ik  neem graag deel aan de AFDA-beurs en/of missie.       

Met deelname gaat u akkoord met de algemene voorwaarde.
Heeft u vragen over deze beursdeelname? Neem dan contact op met Joost van Dam of via 033-4330131

De september editie van Maison et Objet is geannuleerd.

Nieuwe datum: 22-26 januari 2021. Klik hier voor meer informatie.

De NEC organiseert wederom een Dutch Design Paviljoen op de Maison et Objet 2020 september editie.
Na eerdere edities vanaf 2014 t/m 2019 zal ook in 2020 van 4 t/m 8 september een Paviljoen worden opgezet.

De Maison et Objet Paris is een prestigieuze designbeurs die twee keer per jaar plaatsvindt. Met ruim 3100 exposanten en 80.000 bezoekers is deze beurs één van de grootste design beurzen internationaal.
De beurs staat positief bekend om het hoge aantal orders dat op de stands geschreven wordt. De belangrijkste sectoren tijdens de show zijn design, mode, textiel en interieur.

DEELNAME:

De Maison et Objet is verdeeld in diverse sectoren. Het paviljoen sluit aan bij het M&O concept TODAY: “ Contemporary lifestyles: already iconic and emerging designers combine originality and innovation, boldly embodying the essential spirit of our times with added audacity” (hal 6).
Producten die getoond worden moeten goedgekeurd worden door de beursorganisatie en de NEC. Deze  selectie is bindend. Deelname aan het paviljoen is mogelijk met een minimale stand van 6 m2. Deelname, de wensen en mogelijkheden voor het aantal m2 gaan in overleg met de NEC en op volgorde van aanmelding.

KOSTEN?
De prijs per m2 is €795,00 exclusief BTW, met een minimale afname van 6m2. Met aanmelden gaat u akkoord met de algemene voorwaarde. 

Inclusief:

 • Inschrijving beurs
 • Standbouw; vloeren en wanden
 • Begeleiding voor- en tijdens de beurs
 • (Online) promotie
 • Mogelijke netwerkborrel

Mogelijk komt u in aanmerking voor een missievoucher van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland t.w.v. maximaal €2500, die als korting gebruikt kan worden. Meer informatie hierover is op te vragen bij Sabrina Pauwels van de NEC.

DEELNEMEN?
Wilt u zich aanmelden? Dat kan door middel van het aanmeldformulier.

Vragen of twijfels?
Dan kunt u met Sabrina Pauwels contact opnemen om opties en mogelijkheden te bespreken.

Oproep aan Nederlandse designers: Unieke profilering van Dutch Design!


De creatieve sector behoort tot de topsectoren waarin Nederland zich internationaal onderscheidt. Om deze reden maakt de NEC zich hard om Dutch Design onder de aandacht te brengen in België. De Dutch Design Lounge op de Biënnale Interieur Kortrijk biedt de kans om Dutch Design te profileren en het netwerk uit te breiden binnen de Belgische en internationale creatieve sector.

 

BIËNNALE INTERIEUR KORTRIJK 22 t/m 26 oktober 2020
De beurs bestaat al sinds 1968 en sinds 1970 worden de interior awards uitgereikt aan startende designers wereldwijd. De beurs krijgt internationaal veel aandacht met ruim 70.000 bezoekers (professionele handelaren, interieursdesigners, particulieren en media) tijdens de laatste editie en de verwachting is dat tijdens deze 26e editie van de Biënnale Kortrijk dit aantal nog hoger zal zijn. De beurs biedt dan ook een groot internationaal podium voor Dutch Design en startende Nederlandse designers en bedrijven.

Lees hier de aankondiging voor meer informatie over de beurs en de kosten voor deelname.

Neem bij vragen of voor een vervroegde aanmelding contact op met de projectmanager Steven!

De Nederlandse Export Combinatie heeft in opdracht van de RVO – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en in samenwerking met AgriProFocus Oeganda  en de Nederlandse ambassade in Kampala voor het tweede jaar op rij een missie georganiseerd voor de agrosector in Oeganda. De handelsmissie was een succes! Niet alleen hebben de Nederlandse bedrijven nu een beter beeld van de sterk groeiende landbouw sector in Oeganda, maar meer nog om handel op te zetten of verder uit te breiden.

De missie vond plaats van 13 tot 17 februari en stond in het teken van deelname aan de Harvest Money Expo met een Holland Village. Veertien Nederlandse bedrijven en vijftien Nederlands-Oegandese bedrijven actief in de zuivel, pluimvee, tuinbouw en de opslag.  waren vertegenwoordigd. De Holland Village was verder aangevuld met Oegandese boeren van de Best Farmer competitie 2018.  Dit is een programma van de ambassade in Kampala.

Ambassadeur Henk Jan Bakker opent de Holland Village     

De eerste twee dagen voor de Harvest Money Expo bezochten de Nederlandse bedrijven verschillende boerenbedrijven in Oeganda. De zuivelgroep ging naar het rundvee gebied Mbarara in Zuidwest-Oeganda waar ze door SNV op de hoogte gebracht werden van de ontwikkelingen in de regio. Vervolgens sprak de groep met lokale boeren over het gebruik van Nederlandse zuivelinstallaties en fokprogramma’s. De pluimvee groep ontmoette een aantal grote kippenbedrijven rond de hoofdstad Kampala. Daaruit bleek dat de pluimvee sector een enorme ontwikkeling doormaakt en dat de Nederlandse bedrijven kunnen ondersteunen bij de professionalisering daarvan. De resterende tuinbouw en agro-bedrijven bezochten interessante telers in regio Entebbe.


Chore-Time geeft uitleg over pluimveestallen            

De laatste drie dagen van de missie stonden volledig in het teken van de Holland Village tijdens de Harvest Money Expo. De Harvest Money Expo is sterk gegroeid ten opzicht van vorig jaar met een verdubbeling van het aantal bezoekers in totaal 27.374. Dit was ook te merken aan de drukte in de Holland Village. Volgens exposant Holland GreenTech versterkte de opzet van de Holland Village de stroom van bezoekers. Exposant eProd Solutions had na dag een al meer bezoekers dan gedurende de gehele beurs in 2018.

Vice-president van Oeganda Edward Ssekandi ook aanwezig

De Holland Village trok niet alleen veel bekijks, maar creëerde ook nieuwe kansen voor de deelnemende bedrijven. Op de beurs zijn matchmaking afspraken georganiseerd met lokale partijen, om dit verder te stimuleren. Daarnaast had elke deelnemer de mogelijkheid zich hier te presenteren aan het publiek gedurende de master classes. Hierdoor zijn er ideeën uitgewisseld, waardevolle contacten opgedaan, offertes geschreven en projecten gestart die het begin kunnen zijn voor verdere samenwerking tussen Nederland en Oeganda op het gebied van de landbouw.


Veel bezoekers in de Holland Village gedurende de drie dagen Expo

Al met al kijken wij terug op een geslaagde handelsmissie. Via deze weg willen wij alle deelnemende bedrijven en samenwerkingspartners bedanken. Voor meer vragen over deze missie of de ontwikkelingen in Oeganda kunt u contact opnemen met Joost van Dam of Steven Smit.

Na succesvolle voorgaande edities heeft de NEC in 2018 wederom een Holland paviljoen georganiseerd op de Growtech Eurasia in Antalya, Turkije. De beurs vond plaats van 28 november tot en met 1 december en in totaal namen 7 tuinbouwbedrijven deel aan dit paviljoen.

De Growtech Eurasia is gericht op de Turkse markt én op het brede achterland en is erg internationaal georiënteerd. Er zijn o.a. exposanten en bezoekers uit de nabij gelegen Europese landen, het Midden-Oosten en Noord Afrika. De beurs is de afgelopen jaren sterk gegroeid en blijft een sterke groei in bezoekers, standhouders en in m2 van beursvloer doormaken.

Het Holland Paviljoen werd geopend op 28 november door de Nederlandse Ambassadeur in Turkije, H.E. mevrouw Marjanne de Kwaasteniet.

 

Diezelfde dag hebben de Nederlandse paviljoenhouders matchmaking sessies gehad op het paviljoen met een Palestijnse delegatie dat op uitnodiging van de Nederlandse ambassade een bezoek bracht aan de beurs.

Tijdens de beurs zijn zowel nieuwe als bestaande contacten ontmoet uit diverse landen.

Vanwege succes en de reeds grote interesse vanuit Nederland voor de volgende editie, zal de NEC in 2019 wederom een Holland paviljoen organiseren op deze beurs.

Voor meer informatie over de beurs en mogelijkheden voor 2019 kunt u contact opnemen met Joost van Dam

Op de Biennale Kortrijk organiseerde de Nederlandse Export Combinatie in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in België een Dutch Design Lounge in het thema Upcycling & Functional Redesign. Het was een groot succes!

The Dutch Design Lounge presenteerde het internationale publiek dat Nederland voorop loopt in het vertalen van circulaire ideeën in prachtige designs. De tien geselecteerde creaties toonden een breed scala aan mogelijkheden in Upcycling & Functional Redesign die zowel de bezoekers als andere exposanten inspireerden. Sommige bezoekers beweerden dat de Dutch Design Lounge de meeste verrassende en waarde gedreven stand op de gehele beurs in Kortrijk was.

 

De Nederlandse ambassadeur in België Maryem van den Heuvel bezocht de Dutch Design Lounge om de bedenkers achter de designs te ontmoeten en spreken. Zij was onder de indruk van de diversiteit van de werken, of het nu gaat om redesign en upcycling van keramiek, vishuiden, bouwpuin, wol, PET flessen, stadionstoeltjes, verhuiskisten, spijkerbroeken of werkkleding. De ambassadeur prees de volharding waarmee de designers werken om de transformaties mogelijk te maken.

 

The Nederlandse Export Combinatie (NEC) ondersteunt jonge Nederlandse designers te internationaliseren en wil de wereld tegelijkertijd laten zien wat deze designers drijft om de wereld duurzamer en creatiever te maken. Als u geïnteresseerd bent in een van de 10 designers of als u ook een Dutch Design Lounge wil laten exposeren, dan kunt u contact opnemen via info@nec.nl of +31 (0)33 433 0131.

Wij kijken ernaar uit van u te horen.

Het NEC-team.

De Nederlandse Export Combinatie heeft in samenwerking met de Task Force Health Care op 27 september 2018 een matchmaking event georganiseerd op het congresstival World of Health Care. Verschillende Nederlandse bedrijven uit de Life Sciences & Health sector spraken met hooggeplaatste functionarissen uit o.a. Brazilië, Colombia, Duitsland, Frankrijk, Scandinavië, Oekraïne, Indonesië, India en de Verenigde Staten over samenwerkingsmogelijkheden.

      

De Nederlandse Life Sciences en Health sector heeft een goede internationale naam. Niet alleen om de technologische en ander innovaties, maar ook omdat het sector breed goed scoort. Nederland is niet voor niets als 5 jaar de nummer 1 op de Euro Health Consumer Index. Dit bleek ook uit het enthousiasme van de landen delegaties. Deze waren erg onder de indruk van de verschillende ontwikkeling in onder meer e-Health, Hospital Design & Build, Medical Devices, Public Health en Medical Technology. Hopelijk leidt het to verdere internationalisering van de Nederlandse Life Sciences en Health sector.

 

De NEC wil via deze weg de deelnemers van het matchmaking event en Task Force Health Care bedanken. Wij kijken nu al uit naar de volgende WoHC in 2019, tot dan!

Na zes succesvolle deelnames aan de Maison&Objet in Parijs heeft de NEC een andere insteek gekozen voor de september editie van 2018. Door de nieuwe sectie en hal indelingen was het geen optie meer om één landenpaviljoen te maken. Hierdoor heeft de NEC gekozen voor zes Dutch Design Pavilions waarop innovatieve designs van 12 individuele en collectieve labels zijn getoond. De zes Dutch Design Pavilions waren verdeeld over de Maison kant van de beurs en de Objet kant van de beurs.

 

Aan de Objet kant heeft KYWIE haar wijnkoelers in schapenvacht gepresenteerd aan de Franse markt, tevens ook presenteerden LUNEdot en KLOQ hun kleurrijke kaarsen en klokken in een gedeelde Dutch Design Pavilion. FOOOTY stelde allerlei bal vormen samen met hun ‘Grab, Click, Play’ speelgoed. En tot slot toonde HAMMAM34 de prachtige huishoudtextiel en loungeware collectie en Dutch Brands Collective een aantal producten van de 50 designers die het label vertegenwoordigt.

 

 

Aan de Maison kant deelde Frederik Roije zijn nieuwste product de ‘Beaming Bobber’ voor het eerste met het internationale publiek op een individuele Dutch Design Pavilion. Daarnaast was er een Dutch Design Pavilion waar vijf hedendaagse designers en designer labels innovatieve interieurproducten presenteerden. PUIK design, TWO-O, Silhouet Lighting, New Citizen Design en Reinders! toonden wat Nederland te bieden heeft op het vlak van interior design.

De NEC kijkt terug op een interessante editie van de Maison&Objet, een editie die veel perspectief heeft geboden voor de Nederlandse designers!

Bent u benieuwd wat de NEC voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Steven Smit of Joost van Dam of via 033 433 0131.

Van dinsdag 12 juni t/m donderdag 14 juni vond een geslaagde editie plaats van de Greentech 2018; de internationale beurs op het gebied van tuinbouwtechnologie, met een unieke focus op het begin van de tuinbouwketen, de productievraagstukken van telers en technologische oplossingen. Naast de vele Nederlandse en internationale bedrijven, was ook de Nederlandse Export Combinatie vertegenwoordigd met een eigen stand.

Tijdens deze beurs was de NEC aanwezig om op de hoogte te blijven van de laatste technologieën. Daarnaast was de NEC ook aanwezig om Nederlandse bedrijven op de hoogte te brengen van zakelijke kansen in het buitenland, interessante beurzen op het gebied van de agrarische sector en de Holland Paviljoens en handelsmissies die de NEC organiseert richting kansrijke gebieden.

 

Bent u benieuwd wat de NEC voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Joost van Dam of via 033 433 0131.

De Nederlandse export Combinatie heeft in juni 2018 een Holland Lounge georganiseerd op de Iran Food Bev Tec op de beurs Iran Agrofood. Deze beurs vond plaats van 28 juni tot en met 2 juli in Teheran. Deze lounge was georganiseerd in opdracht van met Topsector Agri & Food en in samenwerking met East West Trade.

De Holland Lounge was met name gefocust op de Nederlandse aardappelsector, een sector waarnaar een groeiende vraag is in Iran. Tijdens de beurs heeft de Landbouwraad van de Nederlandse ambassade te Teheran een netwerkreceptie georganiseerd om de economische banden tussen beide landen in de sector te versterken.

In de Holland Lounge zijn verscheidene presentaties en seminars gegeven aan belangstellende Iraanse bedrijven en instanties over de Nederlandse aardappelsector en wat zij zouden kunnen betekenen voor de Iraanse sector.

Het Holland Paviljoen op de Iran Food Bev Tec bestond uit zeven deelnemers. Daarnaast stonden er nog een aantal Nederlandse bedrijven verspreid over de hele beurs. De beurs is alle vier de dagen goed bezocht.

We kunnen terugkijken op een succesvolle beurs, waarbij de Nederlandse bedrijven hun producten hebben kunnen introduceren op de Iraanse markt en waarbij de Nederlandse aardappelsector meer bekendheid heeft gekregen in het land.

 

Wilt u meer informatie over deze beurs? Neem dan contact op met Joost van Dam.

 

De Nederlandse Export Combinatie heeft in april 2018 een Holland Paviljoen georganiseerd op de Food and Hotel Asia.  Deze beurs vond plaats van 24 tot en met 27 april in Singapore. NEC heeft voor de tweede keer een collectieve deelname aan deze beurs georganiseerd.

Tijdens de beurs heeft de Landbouwraad van de Nederlandse ambassade te Singapore een netwerkreceptie georganiseerd om de economische banden tussen beide landen in de sector verder te versterken.

Het Holland paviljoen op de FHA Singapore bestond uit zeventien deelnemers. Daarnaast stonden er nog negen Nederlandse bedrijven over de gehele beurs verspreid. De beurs is alle vier de dagen goed bezocht, deze editie bestond uit ruim 3,500 exposanten vanuit 76 landen met ruim 81,000 internationale bezoekers.

 

We kunnen terugkijken op een succesvolle beurs, waarbij de Nederlandse bedrijven hun producten hebben kunnen introduceren op de Aziatische markt.

Interesse in deelname in 2020? Neem dan contact op met Carianne de Boer. De FHA HoReCa vindt plaats van 3 tot 6 maart 2020, de FHA Food & Beverage vindt plaats van 31 maart tot 3 april 2020.

De Nederlandse Export Combinatie heeft van 16-21 april in opdracht van de Topsector T&U en de Nederlandse ambassade in Tehran een missie naar Iran  met beursdeelname aan de Iran Green Trade Fair georganiseerd voor Nederlandse bedrijven in de horti sector. Dertien Nederlandse bedrijven waren hierbij vertegenwoordigd. De missie is georganiseerd in samenwerking met Holland Horti International.

 

Voorafgaand aan de beurs, tijdens de missiedagen, zijn in Esfahan en Mahallat verschillende bedrijven bezocht. Dit was vooral bedoeld om te ervaren hoever men reeds binnen de Iraanse horti sector is en ter inspiratie voor verdere productontwikkelingen voor deze markt en waar en hoe Nederland (hier) op in kan spelen. Nog steeds zijn droogte, watertekorten, irrigatieoplossingen, een dalend grondwaterniveau en zonintensiteit de belangrijkste vraagstukken binnen deze markt.
Tevens vonden in Esfahan businessmatchmaking afspraken met lokale partijen plaats, om de mogelijkheden voor toekomstige samenwerking te bespreken. Een netwerkreceptie en een informatief seminar maakten ook deel uit van het missie programma.

 

De Holland lounge op de Iran Green Trade Fair in Teheran werd in opdracht van de Topsector Tuinbouw & uitgangsmaterialen georganiseerd en bestond uit 13 deelnemers. Daarnaast stonden er nog 12 Nederlandse bedrijven over de gehele beurs verspreid. Voorts werd deze gehele vertegenwoordiging ondersteund met een netwerk receptie vanuit de Nederlandse Ambassade in Teheran. De beurs is alle drie de dagen goed bezocht. De belangstelling en het succes van deze beurseditie heeft ertoe geleid dat de beursorganisatie het beursoppervlak bij de volgende editie met 50% wil vergroten.

We kunnen terugkijken op succesvolle bezoeken en deelnames, die de relatie tussen Nederland en Iran in de tuinbouwsector verder heeft bevorderd.

Interesse in deelname in 2019? Neem dan contact op met Joost van Dam. De beurs zal plaatsvinden van 17-19 april 2019.

Heeft u vragen over deze missie? Neem dan contact op met Joost van Dam of Carianne de Boer.

 

 

  

De Nederlandse Export Combinatie (NEC) heeft een Holland Paviljoen georganiseerd op de SIAL Middle East (SIAL ME) welke plaats vond van 12 t/m 14 december 2017 in Abu Dhabi. De SIAL ME is onderdeel van het SIAL netwerk, het leidende en toonaangevende wereldwijde netwerk van shows gewijd aan de voeding- en drankenindustrie.

Middels deelname aan het Holland paviljoen werd de deelnemers de gelegenheid geboden om samen met collega-bedrijven potentiële zakenpartners te ontmoeten en diverse contacten te leggen. In het midden van een paviljoen was een lounge ruimte beschikbaar waar deelnemers aan tafel gesprekken konden voortzetten. Ook is er in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Dubai extra Holland branding geboden middels een flyer, die uitgedeeld kon worden aan bezoekers, en middels een banner. Dit was opgezet voor extra promotie van het Holland paviljoen.

Een aantal statistieken over de SIAL ME 2017;

 • Aantal standhouders: 900+
 • Landenpaviljoens: 30+
 • Aantal bezoekers: 16.000+ Aantal VIP topinkopers: 500

Na succesvolle voorgaande edities heeft de NEC in 2017 wederom een Holland paviljoen georganiseerd op de Growtech Eurasia in Antalya, Turkije. De beurs vond plaats van 29 november tot en met 2 december en in totaal namen 7 tuinbouwbedrijven deel.

De Growtech Eurasia is gericht op de Turkse markt én op het brede achterland en is erg internationaal georiënteerd. Er zijn o.a. exposanten en bezoekers uit de nabij gelegen Europese landen, het Midden-Oosten en Noord Afrika. De beurs is de afgelopen jaren sterk gegroeid en blijft een sterke groei in bezoekers, standhouders en in m2 van beursvloer doormaken.

Tijdens de beurs zijn zowel nieuwe als bestaande contacten ontmoet uit diverse landen. Met name is er veel contact gelegd met partijen uit Iran welke in Nederland zijn opgevolgd bij het matchmakingevent tijdens de daaropvolgende inkomende missie uit Iran.

Vanwege succes en de reeds grote interesse vanuit Nederland voor de volgende editie, zal de NEC in 2018 wederom een Holland paviljoen organiseren op deze beurs.
Voor meer informatie over de beurs en mogelijkheden voor 2018 kunt u contact opnemen met Joost van Dam – dam@nec.nl

De Nederlandse Export Combinatie heeft in samenwerking met Dutch Meat & Feed Centre een Holland Paviljoen georganiseerd op de 21e editie van de Food & Hotel China in Shanghai, die plaats heeft gevonden van 14 tot en met 16 november 2017.

De FHC biedt een goede platform voor voedsel-, drank- en horecabedrijven om hun stempel op deze regio te drukken. In totaal en verspreid over de 3 beursdagen, heeft de FHC 2017 91.301 bezoekers kunnen verwelkomen wat een toename is van 30% ten opzichte van de editie in 2016. Dit is een record brekende toename! Niet alleen was er een stijging in bezoekersaantallen, maar tevens in internationale standhouders en totale beursoppervlakte. Zo waren er in 2017 2.350 internationale standhouders uit meer dan 69 landen en regio’s en bestond de FHC uit een beursoppervlakte van 85.000 m2. Bovengenoemde punten heeft er toe geleid dat de FHC is uitgegroeid tot dé toonaangevende beurs voor internationale bedrijven die interesse hebben om hun producten in de Chinese markt te introduceren.

Quote: “We are delighted with the results of this year’s show. Not only with the increase in exhibitors but also the large numbers of buyers that attended from all over the country,” Stated Margaret Zhang, Deputy General Manager of the show organiser, UBM – China International Exhibitions Ltd.

Voor meer informatie over de beurs en mogelijkheden voor 2018 kunt u contact opnemen met Joost van Dam – dam@nec.nl 

Terugblik Holland Paviljoen FHC 2017

De Nederlandse Export Combinatie heeft ook in september 2017 weer een Holland Paviljoen georganiseerd op de Maison et Objet beurs, die plaats heeft gevonden van 8 tot en met 12 september 2017. De Maison et Objet Paris is een prestigieuze designbeurs die twee keer per jaar plaatsvindt. Met ruim 3100 exposanten en 80.000 bezoekers is deze beurs één van de grootste design beurzen internationaal.

Ook dit jaar stond Het Holland Paviljoen weer in hal 7, de design hal. Het fraaie designpaviljoen heeft designers en design bureaus de gelegenheid geboden om zich te presenteren en potentiele klanten te ontmoeten en verdere contacten te leggen.

Het Holland Paviljoen was gelegen midden in de design area van de hal en had vanwege het hoge stand design (5 meter hoog) een uitstekende zichtlocatie. Er hebben 18 Nederlandse designers en designbureaus  deelgenomen aan het paviljoen. De drukste dagen van de beurs waren zaterdag en maandag en moesten alle zeilen bijgezet worden om de stroom aan geïnteresseerden te woord te staan.

In samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Parijs is een succesvolle netwerkreceptie georganiseerd op zaterdag 9 september. Tijdens het netwerkevent konden de Nederlandse standhouders in contact komen met de genodigden vanuit de Ambassade, het Atelier Néerlandais, potentiele kopers, bezoekers en andere standhouders.

Voor meer informatie over de beurs kunt contact opnemen met Joost van Dam

Netwerkreceptie zaterdag 9 september
Deel van het Holland Paviljoen

     

Netwerkreceptie zaterdag 9 september

De Nederlandse Export Combinatie heeft voor de derde keer een Holland Paviljoen georganiseerd op de private label M.A.D.E beurs. Deze beurs vond plaats op 28 en 29 maart in Parijs, Frankrijk. Het collectieve paviljoen bestond uit 8 deelnemers, waarvan 6 food bedrijven (o.a. Savory Snacks, Sweets, Fresh Vegetables, Bakery and Cereals) en 2 non-food bedrijven.

Er waren veel inkopers aanwezig en met name de Franse retailers waren op zoek naar nieuwe Private label producten. De M.A.D.E had dit jaar ook een nieuw concept: de Degustation Section. Dit trok veel bekijks door de bezoekers. Als deelnemer/bedrijf kon je hiervoor in aanmerking komen. Hier waren 2 Nederlandse bedrijven voor genomineerd.

In 2018 zal de NEC weer een Holland Paviljoen organiseren. Heeft u vragen of interesse in deelname dan kunt u contact opnemen met Wendy Bakker of via 033 433 0131.

De Nederlandse Export Combinatie heeft een Holland Paviljoen georganiseerd op de Growtech Eurasia. Deze beurs vond plaats van 30 november tot en met 3 december in Antalya, Turkije. In 2016 heeft de NEC voor de vierde keer een collectieve deelname aan deze beurs georganiseerd.

De Landbouwraad van de Nederlandse ambassade te Ankara heeft ten tijde van de beurs een netwerkreceptie georganiseerd om de economische banden tussen beide landen in de sector verder te versterken.

img_4040

img_4053

De Nederlandse Export Combinatie heeft van 3 t/m 8 september 2016 een Holland Paviljoen op de Green Expo Teheran, Iran, georganiseerd. Parallel aan deze beurs werd door de NEC ook een studiebezoek in de regio’s Teheran en Shiraz georganiseerd voor geïnteresseerde Nederlandse Horti bedrijven.

Het Holland Paviljoen werd in opdracht van de Topsector Tuinbouw & uitgangsmaterialen georganiseerd en bestond uit 18 deelnemers, daarnaast stonden er nog 26 Nederlandse bedrijven over de gehele beurs verspreid. Voorts werd deze gehele vertegenwoordiging ondersteund met een grootse netwerk receptie vanuit de Nederlandse Ambassade te Teheran, welke door ruim 180 genodigden werd bezocht.

De beurs werd door de eerste maal georganiseerd door de organisatie HPP en was ondanks deze eerste editie geheel volgeboekt. De volgende editie zal dan ook georganiseerd worden op een ander gedeelte op het beursterrein waardoor er beschikking is over een groter aantal hallen.

De bezoekers van de Iraanse horti beurs bestonden vooral uit telers zelf maar ook uit bijvoorbeeld lokale agenten, consultants, of andere belangrijke spelers uit de markt.

De opzette oriëntatiereis bestond uit met name project bezoeken in de regio van Teheran en van Shiraz en  vooral om te ervaren hoe ver men reeds binnen de Iraanse horti sector is en ter inspiratie voor verdere productontwikkelingen voor deze markt. Zo zijn droogte, watertekorten, irrigatieoplossingen, dalend grondwaterniveau, zon intensiteit, belangrijke vraagstukken binnen deze markt.

We kunnen terugkijken op 2 succesvolle bezoeken/deelnames die de relatie tussen Nederland en Iran in de tuinbouwsector verder heeft versterkt.

 

Interesse in deelname in 2017? Neem dan contact op met Wendy Bakker of Joost van Dam.
Bekijk hier de agenda voor de geplande data van de beurs.

De Saudi Agriculture beurs welke plaatsvond van 2 t/m 5 oktober bood wederom een groot aantal mogelijkheden aan de deelnemende Nederlandse bedrijven vooral in de tuinbouwsector. Vanwege de grote hoeveelheid geïmporteerde bevroren kip uit Latijns Amerika lag de bereidheid tot investeringen daar niet erg hoog. Een groot aantal bedrijven nam deel aan het door Holland+You financieel ondersteunde Holland paviljoen. Dit gaf de Nederlandse inzending een innovatieve en frisse “look”.

Ook vanuit andere regio’s was een groot bezoekersvolume aanwezig waarbij een aantal grote investeerders door de Nederlandse Landbouwattaché naar de stand werden uitgenodigd. Hierdoor konden enige offerte voorstellen worden opgeschreven. Sluitstuk van de deelname was het netwerk event op de Nederlandse Ambassade te Riyadh dat door een groot aantal Nederlandse bedrijven werd ondersteund en op een perfecte manier was georganiseerd.

“Wij komen de volgende editie terug” was dan ook een veel gehoorde uitspraak.

img_4357
Holland Paviljoen 2016
img_4362
Holland Paviljoen
img_4375
Saudi Agriculture beurs
img_4441
Holland Paviljoen
img_4411
Business Meeting op de stand

img_4512

De Nederlandse Export Combinatie heeft een Holland Paviljoen georganiseerd op de Maison et Objet, die plaats heeft gevonden van 2 tot en met 6 september. De Maison et Objet Paris is een prestigieuze designbeurs die twee keer per jaar plaatsvindt. Met ruim 3100 exposanten en 80.000 bezoekers is deze beurs één van de grootste design beurzen internationaal.

Het Holland Paviljoen stond ook dit jaar weer in de design hal. Het paviljoen heeft de deelnemers de gelegenheid geboden om samen met collega-bedrijven potentiele zakenpartners te ontmoeten en op de beurs contacten te leggen.

De locatie van de Holland Paviljoen was midden in de design area van de hal. Deze locatie bood bezoekers goed zicht op de producten van de deelnemers. Acht Nederlandse designers hebben met een eigen stand in het paviljoen deelgenomen.

Voor meer informatie over de beurs en mogelijkheden voor 2017 kunt u contact opnemen met Merit Temmink

img_3472
Paviljoen
20160902_163214
Holland Paviljoen – Maison et Objet 2016
20160903_112507
Holland Paviljoen – Maison et Objet 2016
img_3467
Paviljoen
2016Holland PaviljoenTurkijeTuinbouw
2016Holland PaviljoenSaoedi ArabieAgro
2016Holland PaviljoenChinaFood
2016Holland PaviljoenIranTuinbouw
2016Holland PaviljoenFrankrijkCreative
2016Holland PaviljoenSingaporeFood
2016Holland PaviljoenFrankrijkPrivate label
2016Holland PaviljoenVerenigde Arabische EmiratenAgro, tuinbouw
2016Holland PaviljoenVerenigde Arabische EmiratenAgro
2015Holland PaviljoenTurkijeTuinbouw
2015Holland PaviljoenVerenigde StatenCreative
2015Holland PaviljoenVerenigde Arabische EmiratenCreative
2015Holland PaviljoenFrankrijkCreative
2015Holland PaviljoenVerenigde Arabische EmiratenAgro, tuinbouw
2015Holland PaviljoenVerenigde Arabische EmiratenAgro
2014Holland PaviljoenTurkijeTuinbouw
2014Holland PaviljoenFrankrijkCreative
2014Holland PaviljoenVerenigde Arabische EmiratenAgro, tuinbouw
2014Holland PaviljoenAmsterdamTuinbouw
2013Holland PaviljoenTurkijeTuinbouw
2013Holland PaviljoenRuslandAgro

De NEC is de Nederlandse agent van diverse internationale beursorganisaties. Nederlandse bedrijven die deel willen nemen of vragen hebben over één van deze beurzen kunnen zich richten tot ons. De NEC zorgt dat alle zaken, van het contract tot de stand inrichting, geregeld worden met de betreffende beursorganisatie. Op een aantal van deze beurzen wordt ook een Holland Paviljoen georganiseerd. Deze beurzen kunt u vinden onder ‘Holland Paviljoen’. Hieronder vindt u een overzicht van de beurzen die NEC representeert:

 • Food and Hotel Asia, Singapore (Overseas Exhibition Services Ltd)
 • FHC China (Overseas Exhibition Services Ltd)
 • HOFEX (Overseas Exhibition Services Ltd)
 • F&H Vietnam (Overseas Exhibition Services Ltd)
 • Zuid Korea (SFH) (Overseas Exhibition Services Ltd)
 • F&H Indonesia (Overseas Exhibition Services Ltd)
 • F&H Thailand (FHT) (Overseas Exhibition Services Ltd)
 • AgraME (Informa Exhibitions)
 • Saudi Agriculture (Riyad Exhibitions Company)
 • Agritec Africa
 • Growtech Eurasia
 • BIG 7 Food Expo South Africa
 • MADE* Frankrijk
 • Bakery Expo China
 • World Food Warsaw
 • Sahara Agriculture Exhibition

U kunt contact met ons opnemen voor meer informatie over deze beurzen en de aanmeldingsformulieren voor deelname met een individuele of collectieve stand.

De Nederlandse Export Combinatie geeft exportadvies aan bedrijven uit diverse sectoren. De NEC is adviseur in trajecten over internationaal ondernemen en begeleidt ondernemers bij hun export aanpak. Daarnaast is de NEC uitvoerder van diverse subsidietrajecten vanuit de Nederlandse overheid. Wilt u starten met internationaal ondernemen of uw internationale activiteiten verder uitbreiden? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een exportsubsidie vanuit de Nederlandse overheid. Als u niet in aanmerking komt voor een exportsubsidie of hier reeds van gebruik heeft gemaakt, heeft de NEC aanvullende trajecten opgezet om internationale markten kosten effectief te betreden.

De NEC is sinds de start van de regeling uitvoerder van de exportsubsidie Starters International Business. Deze subsidie is opgezet door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor startende exporteurs. NEC is vanwege haar lange ervaring in het internationaal zakendoen aangewezen als uitvoerder van deze regeling. De adviseurs van de NEC hebben reeds meer dan 200 SIB trajecten in diverse sectoren uitgevoerd. Via de voucher zijn er voor u geen verdere kosten aan dit traject verbonden behoudens de BTW die u weer terug kunt vorderen.

 

Met een ervaren adviseur wordt er gekeken naar uw huidige situatie, worden de mogelijkheden in buitenlandse markten onderzocht en werkt u door middel van actielijsten toe naar een concreet actieplan. Daarnaast kan er binnen deze subsidie marktinformatie worden verkregen over uw sector in potentiële afzetmarkten.

Deze regeling biedt u de mogelijkheid om in nieuwe internationale markten sneller aan de slag te gaan en bestaande markten verder uit te breiden door:

 • Inventarisatie van uw export organisatie;
 • Marktinformatie/landenvergelijking voor 3 specifieke, voor u interessante, landen;
 • Een export actieplan voor een van deze landen;
 • Het ontsluiten van een netwerk in het betreffende land;
 • Praktische export tips voor het zakendoen aldaar;
 • Een lijst van potentiële afnemers/partners in het land.

 

Tijdens 3 advies gesprekken werkt u toe naar een concreet plan om uw export structureel op te zetten.

De subsidie heeft een waarde van €2400, excl. BTW. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor deze subsidie of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons. Mocht u in aanmerking komen voor deze subsidie dan kunnen wij de aanvraag eenvoudig voor u verzorgen.

In het kader van de Starters International Business subsidieregeling is het mogelijk een missievoucher aan te vragen die ter beschikking wordt gesteld door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Deze voucher heeft een waarde van maximaal €1500, excl. BTW tot maximaal 50% van de deelnamekosten en is te gebruiken als korting voor deelname aan een collectieve handelsmissie of beursdeelname. De voucher is te gebruiken voor deelname aan de handelsmissies en beursdeelnames die door de NEC worden georganiseerd. Per bedrijf kan er één voucher per kalenderjaar aan worden gevraagd. Deze regeling kent een jaarlijkse limiet; dus: op is op.

 

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een missievoucher of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Mocht u in aanmerking komen voor de voucher dan is deze eenvoudig aan te vragen.

De NEC kan u voorts adviseren over andere subsidie trajecten zoals Partners voor International Business (PIB) en de Subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies (DHI).

Komt u niet in aanmerking voor een exportsubsidie maar wilt u graag individueel advies over uw internationale plannen? De NEC heeft een ‘4 stappen plan’ ontwikkeld waarmee u een internationale markt kunt betreden. De 4 stappen zijn als volgt: marktonderzoek, partnerselectie, bezoek aan de markt, follow-up. Het traject biedt u een gestructureerde maar praktische aanpak bij het vinden en interpreteren van marktinformatie en het vinden en selecteren van geschikte afnemers, zoals agenten, distributeurs en partners.

U krijgt tijdens dit traject antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe moet ik een bepaalde markt betreden?
 • Wat zijn de belangrijkste contacten voor mij in de sector?
 • Wat zijn de trends en ontwikkelingen in mijn sector in deze regio?
 • Welke potentiële partners zijn er in de markt?
 • Hebben tussenpersonen of eindklanten in de regio interesse in mijn product?
 • Is een partij geïnteresseerd om mijn producten in de markt te zetten?

Tevens bieden wij ook de mogelijkheid om niet alle stappen in een keer te bewandelen maar om bijvoorbeeld 1 of 2 stappen uit te voeren.

 

Een adviseur van de NEC bespreekt graag de mogelijkheden voor u binnen het ‘4 stappen plan’. Contact

 

De eerste stap is het marktonderzoek. Dit kan bestaan uit een landenvergelijking of een specifiek land- en marktanalyse. Ook zal de entree strategie voor het desbetreffende land vastgesteld worden. Door dit onderzoek maakt de NEC actief gebruik van haar Internationale Netwerk zoals lokale partners, lokale branche organisaties en lokale kamers van koophandel, etc. De bevindingen zullen worden gerapporteerd en overlegd. Indien gewenst zal ook een concreet plan van aanpak opgesteld worden voor de volgende stap(pen).

Als tweede stap zal een profiel van de mogelijke partners opgesteld worden. Met dit profiel gaat de NEC actief aan de slag en stelt een long list van potentiële afnemers / business contacten / samenwerkingsbedrijven / etc. op. In overleg wordt deze longlist  doorgenomen en hieruit wordt de shortlist opgesteld.

De opgestelde shortlist uit stap 2 zal in stap 3 actief benaderd worden. Er zullen gesprekken met geïnteresseerde bedrijven opgezet worden en ook een mogelijk bezoek aan de markt (in overleg) kan worden uitgevoerd. Het bezoek kan bestaan uit een bezoek van iemand de NEC alleen of een bezoek van iemand van de NEC in combinatie met de Nederlandse partij, of zelfs iemand van de Nederlandse partij alleen. Tijdens het bezoek zullen dan de geïnteresseerde bedrijven worden bezocht en de NEC zal vervolgens ook ondersteunen bij zaken als het opstellen en afsluiten van de contracten. Indien een bezoek aan de markt niet wenselijk of noodzakelijk is, zal de NEC direct overgaan tot het afsluiten van de contracten e.d. .

Als laatste stap zullen de follow-up activiteiten worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de aangestelde partner actief voor u aan de slag gaat en ook blijft.

Tevens kunnen de activiteiten worden uitgevoerd die betrekking hebben op bijvoorbeeld de interne organisatie, certificeringen, promotiemiddelen, vertalingen, prijsstructuur, betalingscondities, leveringsvoorwaarden, offertes, specificaties, toepassingen, scherp houden van de distributeur, e.d.

De NEC concentreert zich meer en meer op de Circulaire Economie (CE). Als een verbinder brengt de NEC de overheid, NGO’s, het MKB de kennisinstellingen en de consument in binnen- en buitenland bij elkaar. Deze integrale aanpak is nodig om de transitie naar een CE mogelijk te maken. Daarbij kijkt de NEC specifiek naar de internationale handelskansen voor het Nederlandse MKB.

 

Voor meer informatie over de activiteiten van de NEC, kunt u contact opnemen met Joost van Dam of Steven Smit.

Bewustzijn creëren

Wij van de NEC geloven dat eerst het belang van een Circulaire Economie meer onder de aandacht gebracht moet worden. Enerzijds omdat het nog te weinig speelt bij bedrijven en consumenten en anderzijds omdat het een grensoverschrijdend probleem is. Deze bewustwording is noodzakelijk voordat we echt circulair kunnen zijn. De NEC zorgt hiervoor door seminars en exposities te organiseren samen met RVO, ambassades, kamer van koophandels en brancheverenigingen. De NEC is actief in alle sectoren, maar door zijn jarenlange ervaring vooral in de Agro-Food, Horti en creative sector.

Een goed voorbeeld van een activiteit die de NEC organiseerde om bewustzijn te vergroten is Dutch Design Lounge die het organiseerde in het thema van Upcycling & Functional Redesign tijdens de Biennale Kortrijk in 2018. Het doel van de expositie was om de hoeveelheid afvalstromen in kaart te brengen en tevens te laten zien wat er vanuit die afvalstromen opnieuw gemaakt kan worden. De NEC gebruikt de Dutch Design Lounge nu als plug & play concept op andere designbeurzen in de wereld.

Zaken doen

Naast de bewustwording, ondersteunt de NEC het MKB actief bij het opzetten van internationale zaken op het gebied van CE. De NEC organiseert inkomend en uitgaande handelsmissies CE-breed als ook sectorspecifiek, denk daarbij aan Waste Management en de kringlooplandbouw. In 2016 is er bijvoorbeeld een handelsmissie naar Australië georganiseerd waarbij een delegatie meeging voor specifieke promotie van Nederlandse CE-activiteiten.

Voor meer informatie over de activiteiten van de NEC, kunt u contact opnemen met Joost van Dam of Steven Smit.

De NEC organiseert jaarlijks bijeenkomsten en cursussen omtrent internationaal zakendoen voor de internationale back- en frontoffice, exportmanagers en het management van de organisatie. De NEC werkt hiervoor samen met branchepartijen, kennisinstellingen of de Nederlandse overheid.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens een dergelijke training:

 • Selecteren van je zakenpartner;
 • Succesvolle beursdeelname;
 • Internationale sales pitch training;
 • Succesvolle deelname aan een handelsmissie;
 • Hoe uw (internationale) groei te organiseren.

 

Voorgaande activiteiten:

28 oktober 2015 : Cursusmiddag beursdeelnames voor SIB deelnemers- Regio Eindhoven
17 november 2015: Cursusmiddag beursdeelnames voor SIB deelnemers- Regio Utrecht
10 december 2015: Cursusmiddag beursdeelnames voor SIB deelnemers- Regio Zwolle
Aankondiging cursus beursdeelname – 2015

Programma cursus beursdeelname – 2015

Januari 2015: Sales pitch training

Februari 2015: Cursusmiddag selecteren van je zakenpartner – Den Haag

Maart 2015: Cursusmiddag selecteren van je zakenpartner – Eindhoven

April 2015: Cursusmiddag selecteren van je zakenpartner – Amsterdam

Juni 2015: Cursusmiddag selecteren van je zakenpartner – Utrecht

Op donderdag 06 december heeft de Nederlandse Export Combinatie (NEC) een Azië Food Event georganiseerd waarbij Nederlandse bedrijven werden geïnformeerd over de zakelijke kansen en mogelijkheden die er voor hen liggen in Azië. Tijdens deze middag werden verschillende onderwerpen aangesneden, onder meer beursdeelname, logistiek, culturele verschillen en tenslotte hoe je jouw zaken kan uitbreiden naar dit continent. Omtrent 40 Nederlandse bedrijven namen deel in dit event.

Is uw bedrijf zich ook aan het oriënteren op zakelijke kansen in Azië en wilt u hier gedachten over uitwisselen? Neem dan contact met ons op!

Wilt u meer informatie ontvangen over deze middag, dan kunt u contact opnemen via info@nec.nl of via +31 (0)33 433 0131.

Het NEC-team.

De Nederlandse Export Combinatie heeft in samenwerking met de Task Force Health Care op 27 september 2018 een matchmaking event georganiseerd op het congresstival World of Health Care. Verschillende Nederlandse bedrijven uit de Life Sciences & Health sector spraken met hooggeplaatste functionarissen uit o.a. Brazilië, Colombia, Duitsland, Frankrijk, Scandinavië, Oekraïne, Indonesië, India en de Verenigde Staten over samenwerkingsmogelijkheden.

      

De Nederlandse Life Sciences en Health sector heeft een goede internationale naam. Niet alleen om de technologische en ander innovaties, maar ook omdat het sector breed goed scoort. Nederland is niet voor niets als 5 jaar de nummer 1 op de Euro Health Consumer Index. Dit bleek ook uit het enthousiasme van de landen delegaties. Deze waren erg onder de indruk van de verschillende ontwikkeling in onder meer e-Health, Hospital Design & Build, Medical Devices, Public Health en Medical Technology. Hopelijk leidt het to verdere internationalisering van de Nederlandse Life Sciences en Health sector.

 

De NEC wil via deze weg de deelnemers van het matchmaking event en Task Force Health Care bedanken. Wij kijken nu al uit naar de volgende WoHC in 2019, tot dan!

Op dinsdagmiddag 15 mei organiseerde NEC in samenwerking de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de Nederlandse Ambassade te Colombo, de Sri Lankaanse Ambassade te Den Haag en de Export Development Board een matchmaking event in het Crown Plaza Promenade hotel in Den Haag tijdens het Sri Lanka Business event.

Na een uitgebreide lunch werden de delegatieleden van de 23 bedrijven naar hun tafel gebracht en werden vervolgens de eerste Nederlandse ondernemers geïntroduceerd bij de delegatieleden. Veel Nederlanders begonnen enthousiast aan de business gesprekken waardoor ronde opvolging soepel mocht verlopen. Tijdens het seminar waren veel Nederlandse bedrijven aanwezig, die ter plekke aangaven ook heel graag met een aantal delegatieleden in contact te willen komen. Deze hebben wij direct in kunnen plannen en kunnen introduceren bij de Sri Lankaanse deelnemers. Daar werd vanuit beide partijen erg enthousiast op gereageerd.

In de loop van de middag waren er al een mooi aantal gesprekken gevoerd tussen de Nederlandse deelnemers en de Sri Lankaanse delegatie, de reacties die wij kregen van zowel de Sri Lankaanse als Nederlandse partijen waren erg positief. Tijdens de gesprekken zijn er veel nieuwe zakelijke relaties tot stand gekomen en zijn zelfs concrete businessplannen opgesteld.

De dag na de matchmaking hebben wij de Nederlandse deelnemers aan het matchmaking event een mailtje gestuurd met daarin onze dank voor hun aanwezigheid deze dag en dat we ze graag een volgende keer weer verwelkomen. Op deze mailing hebben wij ook al een aantal reacties gekregen met daarin veel positieve berichten met veel bewondering voor de organisatie en grote dank!

De eerste reacties vanuit de Nederlandse deelnemers zijn uitermate positief, waarbij een aantal bedrijven zelfs al heeft aangegeven de kans op eventuele samenwerkingsmogelijkheden hoogst waarschijnlijk is. Ook hebben enkele bedrijven te kennen gegeven in overweging zijn om het zakendoen in Sri Lanka zeer binnenkort op te starten.

Tevens hebben we de dag na de matchmaking een email gestuurd naar de Sri Lankaanse deelnemers, met daarin onze dank voor een prettig verlopen matchmaking en de hoop uitgedrukt dat er nieuwe potentiële contacten zijn gelegd tussen de Sri Lankaanse en Nederlandse bedrijven.

Al met al kunnen de Nederlandse bedrijven en de Sri Lankaanse delegatieleden terugkijken op een geslaagd matchmaking event waarin mooie gesprekken hebben plaats gevonden.

Maandag 23 april vond er een succesvolle matchmaking plaats met Nederlandse bedrijven en de inkomende handelsdelegatie uit Bangladesh. In totaal 23 Bengaalse bedrijven uit verschillende sectoren waren deze dag aanwezig in het Hilton hotel in Den Haag, waar de Nederlandse Export Combinatie ze in contact bracht met ruim 25 Nederlandse bedrijven. Tijdens deze matchmaking waren onder andere bedrijven uit de agro-, maritieme-, farmaceutische- en textielsector aanwezig. Kansrijke gesprekken, gesloten contracten en het opdoen van nieuwe zakelijke relaties maakte dit event tot een geslaagde dag.

 

De matchmaking werd uitgevoerd door de Nederlandse Export Combinatie in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en in samenwerking met de Ambassade van Bangladesh in Nederland, Bangladesh Investment Development Authority (BIDA), en de Dutch-Bangla Chamber of Commerce and Industries(DBCCI).

 

Ethiopië 15 – 19 November, 2016

In samenwerking met Advance Consulting organiseerde de NEC  een masterclass internationaal ondernemen voor ca. 20 Ethiopische ondernemers uit de pluimvee, zuivel, specerijen en aquacultuur. Door de groei van binnenlandse productie, export en het aantrekken van investeringen is men gefocust om economische groei verder te stimuleren. Deze masterclass is opgezet om Ethiopische ondernemers hierin te ondersteunen.

img_5392